Landsbyerne kan nu få en plæneklipper hos kommunen

Nye retningslinjer giver kommunen mulighed for at støtte frivillige, der for eksempel vil slå græs på kommunens arealer. Arkivfoto

Landsbyerne kan nu få en plæneklipper hos kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis borgerne selv vil holde kommunens grønne områder i landsbyerne, er der nu mulighed for tilskud til materialer - for eksempel en sneskraber eller en plæneklipper.

Aabenraa: Tidligere har borgere i både Bov og Ravsted fået nej hos kommunen, når de har søgt om udstyr til at vedligeholde grønne områder - vel at mærke kommunens egne grønne områder.

Men der er nye tider på vej: Vækstudvalget for Land og By har nemlig vedtaget nogle nye retningslinjer for, hvornår der kan deles penge ud fra kommunens materialepulje.

Nu kan puljen også give tilskud til udstyr - for eksempel haveredskaber eller en plæneklipper, når borgerne selv ønsker at vedligeholde offentlige arealer.

- Det er meget prisværdigt, når der er nogen, der vil gøre en indsats. De penge er givet godt ud, mener formanden for udvalget Philip Tietje (V).

Det er op til de enkelte udviklingsråd i landsbyerne at aftale med kommunens materialegård, hvilke områder borgerne selv tager sig af.

Det er meget prisværdigt, når der er nogen, der vil gøre en indsats. De penge er givet godt ud.
Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by

500.000 kroner

Aabenraa Kommune har en materialepulje på 500.000 kroner årligt, som går til initiativer i landsbyerne.

På budgettet for i år er der cirka 200.000 kroner tilbage i materialepuljen.

De ændrede retningslinjer betyder, at Kliplev Lokalråd får godt 41.000 kroner i støtte til udstyr.

Udover køb af udstyr til vedligeholdelse af kommunalt ejede grønne områder, kan materialepuljen blandt andet give tilskud til materialer og beplantning, når borgerne etablerer fælles uderum og stier. Det gives også tilskud til borde og bænke og til gebyrer i forbindelse med byggetilladelser til anlægsprojekter.

Landsbyerne kan nu få en plæneklipper hos kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce