Landsby klar til at finde en halv million

Katrine Jürgensen svømmede rutineret den ene bane efter den anden. Foto: H.C. Gabelgaard.

Landsby klar til at finde en halv million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der blev svømmet, løbet og cyklet så svenden sprang i Bylderup-Bov søndag eftermiddag. Store og små indbyggere er begyndt at samle penge ind til renovering af det populære svømmebad.

Bylderup-Bov: Kreativitet og spontanitet er gode egenskaber, når der skal skaffes penge, og dem besidder folkene bag Bylderup Idrætscenter.

Det beviste de søndag, da en stor del af landsbyen lagde sig i selen for at samle penge ind til en renovering af det 50 år gamle - men meget benyttede - udendørs svømmebad.

Det skete gennem en gang sponsorsvømning suppleret med både sponsorløb og sponsorcykling, og der var ikke mangel på hverken svømmere, løbere, cyklister eller sponsorer.

Ind imellem alle de fysiske udfoldelser fik Bylderup-Bov folket også lige tid til at indvie idrætscentrets nyindrettede cafeteria. Til det formål ankom en del af gæsterne med hjemmebag.

Aquafitness
Brødtekst
Midt i det hele var der indvielse af det nye cafeteria, som Marianne Lassen, til ventre, passer i det daglige. Her får hun en snak med idrætscentrets formand, Christian Iwersen.  Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Midt i det hele var der indvielse af det nye cafeteria, som Marianne Lassen, til ventre, passer i det daglige. Her får hun en snak med idrætscentrets formand, Christian Iwersen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Hurtig beslutning

- Det er fantastisk med den opbakning, vi har i dag. Vi tog en hurtig beslutning med det her arrangement, for vi ville gerne holde det, mens svømmebadet stadig er åbent, forklarede formanden for idrætscentret, Christian Iwersen, inden de første svømmere blev sendt afsted.

Vejret var ikke det allerbedste til udendørs svømning, så det var bare med at svømme sig til varmen. Mens de første seks svømmere halsede op og ned ad svømmebassinet i et kvarter, gjorde næste hold klar. Blandt dem var Kirsten Nørgård Christensen, der sidder i byrådet for Venstre og er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Hun er vokset op i Bylderup, og har selv tilbragt mange sommerdage i byens friluftsbad.

Nu trænger det til en grundig renovering af både rør og belægning. Det vil koste omkring 3,5 millioner. Aabenraa Kommune vil tidligst sætte penge af til formålet i 2021, men borgerne i Bylderup-Bov har luret, at det er en god idé selv at have lidt på kistebunden, hvis man skal have kommunen til at bidrage.

- Målet er at vi har en halv million kroner samlet ind i 2021, lød det fra Christian Iwersen.

Det var fuld opbakning til svømmerene fra bassinkanten. Foto: Hans Christian Gabelgaard.
Det var fuld opbakning til svømmerene fra bassinkanten. Foto: Hans Christian Gabelgaard.

Cafeteriet

Efter svømningen blev der tid til indvielse af det nye cafeteria. Tidligere gemte hallens cafeteria sig bag en dør, og man skulle forbi køkkenet for at nå ind til siddepladserne.

Nu er de to funktioner byttet om, og cafeteria og mødelokale er åbnet op ud til gangarealerne, så det er blevet en mere naturlig del af resten af idrætscentret.

Til hverdag er der automater med kaffe, sodavand og slik, men så snart der er kampe eller andre arrangementer i idrætshallen i weekenderne, åbner cafeteriets bestyrer, Marianne Lassen, for servering.

Cafeteriet bruges også til private fester og der leveres mad ud af huset.

Næste hold svømmere er klar. Til venstre er det byrådsmedlem Kirsten Nørgård Christensen.  Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Næste hold svømmere er klar. Til venstre er det byrådsmedlem Kirsten Nørgård Christensen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Landsby klar til at finde en halv million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce