Lånere og gæster på Folkehjem må finde traveskoene frem

Arealet til venstre skal fortsat være parkeringsplads, men dog i nyt design. Resten laves om til en genforeningspark. Foto: Timo Battefeld.

Lånere og gæster på Folkehjem må finde traveskoene frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I denne uge begynder Aabenraa Kommune arbejdet med at omdanne parkeringspladsen ved Folkehjem til en genforeningspark. Enkelte p-pladser kan bruges i byggeperioden.

AABENRAA: I den kommende tid er det en god idé at bevæbne sig med god tid og fornuftige sko, hvis man skal en tur på biblioteket eller til et arrangement på Folkehjem.

Kommunen begynder nemlig i denne uge arbejdet med at omdanne parkeringspladsen foran Folkehjem til en Genforeningspark, som skal være en attraktion og et grønt åndehul i fremtidens Aabenraa.

Parken skal stå færdig, når Sønderjylland næste år fejrer 100 året for Genforeningen med Danmark, men i mellemtiden kan det blive en smule besværligt at besøge Folkehjem og bibliotek.

- Vi er rimeligt fortrøstningsfulde. det skal jo være skidt, før det kan blive godt, siger Frank Carstensen, der er forpagter af Folkehjem.

Han har allerede aftalt med kommunen, at der skal være en løbende dialog om adgangsforholdene til Folkehjem.

- I en periode kan vi benytte indgangen ved Plenarsalen, og de har også lovet at lægge plader ud til de gående, når vi har selskaber på Folkehjem, fortæller han.

Penge fra fonde
Aabenraa Kommune bruger selv 12,7 millioner kroner på den nye genforeningspark. Herudover støttes projektet af A.P. Møller Fonden med 5,6 millioner kroner, og en million er kommet fra Bitten og Mads Clausens Fond.

Ny indgang

Samtidig med at parkeringspladsen omdannes til genforeningspark, vil Folkehjem og biblioteket også få en ny fælles indgang.

Den gamle indgang bliver dog bevaret, indtil den nye står helt færdig.

Naja B. Hansen, som er projektleder for kommunen, fortæller, at der i første omgang vil så nogle enkelte parkeringspladser tilbage ud mod Haderslevvej, som kan bruges af gangbesværede.

Projektet omfatter også et parkeringsareal i den nordlige del af området. Det vil blive etableret først, og her kan gangbesværede så parkere, når de sidste pladser ud mod Haderslevvej sløjfes.

De fleste vil dog blive nødt til at finde parkeringsmuligheder i nærheden. Kommunen har udarbejdet et kort over, hvor der er muligheder for at komme af med bilen i byggeperioden.

Lånere og gæster på Folkehjem må finde traveskoene frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce