Kulturformand: Jeg ser frem til noget flot kunst

Hanne Bat Finkes værk "RaRbat" blev til ved hjælp af overvejende eksterne midler. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Kulturformand: Jeg ser frem til noget flot kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var i erkendelse af, at billedkunstrådet nok ikke ville leve videre uden penge, at politikerne valgte at støtte rådets arbejde. Ifølge Slots- og Kulturstyrelsen kan den slags godt betale sig.

Aabenraa: Hvis ikke billedkunstrådet fik penge, ville det dø.

Sådan lyder det fra Lars Kristensen (V), formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg om årsagen til, at politikerne har valgt at prioritere kunsten med 300.000 kroner om året.

- Vi synes stadigvæk, det er vigtigt, at vi finder midler til kunst fremadrettet. Vi har et meget aktivt billedkunstråd, og det er klart, at hvis de ikke har midler at arbejde med, så kan vi ikke blive ved med at holde gang i dem. De har været rigtig gode til at få noget ud af det penge, de har fået, og de gør det generelt rigtig godt, siger Lars Kristensen.

De 300.000 kroner er lagt ind i budgettet for 2019 og de næste tre overslagsår.

- Det er jo selvfølgelig ikke det samme, som at vi siger, at det kommer til at vare evigt. Men det er noget, vi har valgt at prioritere, og det er vi rigtig glade for. Nu ser jeg frem til noget rigtig flot kunst, siger Lars Kristensen.

Hos Slots- og Kulturstyrelsen har seniorrådgiver og projektleder Louise Straarup noteret sig, at Aabenraa Kommune har været god til at få ekstern finansiering til sine kunstprojekter.

- Aabenraa Kommune ligger rigtig højt i forhold til andre kommuner. Det viser, at hvis man som kommune satser lidt på området og viser, man vil noget med det, så giver det pote hos fondene, siger Louise Straarup.

Eksempelvis er der Hanne Bat Finkes værk "RaRbat" mellem Bovrup og Varnæs, som blev lavet i 2017. Det kostede 1,8 millioner kroner, hvoraf billedkunstrådet betalte 600.000 kroner. Resten betalte Statens Kunstfond.

Kulturformand: Jeg ser frem til noget flot kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce