Kruså-firma vildledte forbruger i sag om motorafgifter: Birger skal have 25.928 kroner tilbage

Dommerens forligsforslag lyder på, at Birger Jaedicke skal have knap 26.000 kroner tilbagebetalt. Parterne kan dog afkræve en dom. Foto: Timo Battefeld

Kruså-firma vildledte forbruger i sag om motorafgifter: Birger skal have 25.928 kroner tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag kom den længeventede tilkendegivelse i sagen om mulig snyd med motorafgifter, hvor 61-årige Birger Jaedicke følte sig snydt for knap 26.000 kroner i forbindelse med indregistrering af sin bil. Dommeren mener, at Birger Jaedicke skal have pengene tilbage. Sagen er dog endnu ikke slut.

Tilkendegivelse: Firmaet Motorkontoret IVS har haft en handelspraksis, der er vildledende for forbrugeren og er i strid med god markedsføringsskik.

Sådan skriver dommer Jens Schultz-Hansen i sin tilkendegivelse i sagen, hvor 61-årige Birger Jaedicke har følt sig snydt for knap 26.000 kroner af firmaet Motorkontoret IVS, der indregistrerede Birger Jaedickes bil i Danmark i juli 2018. En sag, som JydskeVestkysten beskrev i avisen den 8. juli.

Tilkendegivelsen faldt tirsdag og pålægger Motorkontoret IVS at tilbagebetale 25.928 kroner til Birger Jaedicke, som er det beløb, som dommeren beskriver som det "uretmæssigt opkrævede afgiftsbeløb".

Inden fredag den 26. juli skal begge parter tilkendegive, om de accepterer tilkendegivelsen, eller om parterne vil afkræve en dom, der skal afsiges inden fire uger efter tilkendegivelsen tirsdag. Tilkendegivelsen er således kun et slags forligsforslag.

Sagen kort
  • I juli 2018 købte 61-årige Birger Jaedicke fra Tinglev en brugt bil i Tyskland, som han selv importerede til Danmark.
  • Her fik han Motorkontoret IVS i Kruså til at indregistrere bilen og betale registreringsafgiften på vegne af ham.
  • På Birger Jaedickes faktura opgjorde Motorkontoret IVS registreringsafgiften til at være 98.500 kroner. På Skats hjemmeside fandt han kort efter ud af, at der kun var indbetalt 72.572 kroner. En difference på 25.928 kroner.
  • Derfor valgte Birger Jaedicke at stævne firmaet for at få differencen tilbagebetalt, og parterne mødtes i retten 7. juni 2019.

Kan have principiel betydning

Dommeren har i sin tilkendegivelse især lagt vægt på, at Motorkontoret IVS ikke har bevist eller sandsynliggjort, at Birger Jaedicke ved sit køb skulle kunne have været klar over, at registreringsafgiften kunne ændre sig eller ikke være lig den, der blev indbetalt til Skat.

Birger Jaedicke er glad for dommerens tilkendegivelse, som han mener kan have principiel betydning.

- Jeg er positiv omkring det, fordi jeg synes, at det bekræfter mig i, at fremgangsmåden ikke er korrekt. Jeg synes ikke, at det er korrekt, hvis man som forbruger henvender sig i god tro på, at tingene er, som de skal være, og at afgifter så er bøjelige, hvor man ikke er klar over, hvad tingene egentlig dækker over, siger Birger Jaedicke.

Kan vare et stykke tid endnu

Birger Jaedicke glæder sig naturligvis også over udsigten til at få 25.928 kroner tilbage, hvor han dog forventer, at advokathonorar og andre sagsomkostninger vil æde en pæn del af beløbet. For retsfølelsen er det dog vigtigt for ham.

- Alt er kærkomment, og hvis det er penge, der er opkrævet uretmæssigt, så synes jeg da, at de penge ligger bedre i min lomme end i deres lomme, siger Birger Jaedicke.

Han forventer dog, at det kan vare et stykke tid endnu, før pengene eventuelt ville rulle ind på hans konto.

- Pt. kan jeg ikke gøre ret meget andet end at afvente. Det er helt afhængigt af, hvordan de (Motorkontoret, red.) reagerer. Vi ved ikke, hvor langt de vil gå, eller om de vil trække sagen i langdrag, men jeg ved, at vi er oppe mod noget større, siger Birger Jaedicke.

Kim Hammer fra Motorkontoret IVS ønsker ikke at udtale sig om tilkendegivelsen, før hans advokat er tilbage fra ferie mandag, men siger, at tilkendegivelsen sandsynligvis vil blive anket.

Kruså-firma vildledte forbruger i sag om motorafgifter: Birger skal have 25.928 kroner tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce