Kronprinsparret følte sig hjemme

Kronprinsen håber, at mindretallet i fremtiden vil kunne udbygge broen til det danske samfund, og understregede ved sit besøg, at kronprinsessen og han havde følt sig hjemme hos mindretallet.
Foto: h.c.gabelgaard@jv.dk

Kronprinsparret følte sig hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TINGLEV: Kronprins Frederik udtrykte stor beundring for det tyske mindretal, da han i eftermiddag holdt tale i forbindelse med kaffebordet i den tyske sportshal i Tinglev.

– Det varmer os begge om hjertet at opleve den glæde og samhørighed, mindretallet har med det land, det er en del af. Trods en problemfyldt fortid lever mindretallet et harmonisk liv i grænselandet. Det er prisværdigt og lærerigt at se, hvordan det har kunnet lade sig gøre at bevare egen identitet, sagde kronprinsen blandt andet.

Han håbede, at mindretallet i fremtiden vil kunne udbygge broen til det danske samfund, og understregede, at kronprinsessen og han havde følt sig hjemme hos mindretallet.
Det tyske mindretal og kongehuset
 – Det tyske mindretal opstod efter en folkeafstemning i 1920, der resulterede i den grænse gennem Slesvig, som også er i dag.

 – Mindretallet tæller i dag omkring 15.000 personer. Omkring 4000 af disse er organiseret i Bund Deutscher Nordschleswiger (BDN), der er mindretallets forening.

 – Første gang, mindretallet havde besøg fra kongehuset, var i 1986. Her besøgte dronning Margrethe og prins Henrik Tinglev.

 – I 1997 besøgte prins Joachim og prinsesse Alexandra Tønder og Tinglev. I 1998 besøgte dronning Margrethe og prins Henrik grænselandet på begge sider af grænsen sammen med den tyske forbundspræsident, Roman Herzog (CDU).

 – I 2000 kom BDN med den første forespørgsel om et besøg fra kronprinsen. Den formelle kontakt blev etableret i 2006 og besøget aftalt til 2008.

Kilde: BDN

Kronprinsparret følte sig hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce