Krigsbytte eller gammelt jern

En af kanonerne var en kort tid placeret ved Kredshuset i Haderslev. På Dybbøl Banke står fortsat to af kanonerne og afventer restaurering.

Krigsbytte eller gammelt jern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Var de gamle kanoner, som kom tilbage efter 1920, krigsbytte, eller var det blot gammelt jern?

Sønderjylland: Årets første nummer af Sønderjysk Månedsskrift er netop kommet på gaden med fem nye artikler om Sønderjyllands fortid.

I dette nummer har overinspektør Lennart S. Madsen, Museum Sønderjylland fokus på 500 året for Martin Luthers teser, og han beskriver, hvordan Haderslev og Tørning kom til at spille en afgørende rolle i udbredelsen af Luthers nye kirke.

Belgiens Deputy Head of Mission i København, Theo Dirix, har været i arkiverne på den belgiske ambassade. Han søgte efter krigergrave for belgiske soldater, der faldt i Sønderjylland under første verdenskrig, og fandt en interessant brevveksling om krigstrofæer og skrot. Var de gamle kanoner, som kom tilbage efter 1920, krigsbytte, eller var det blot gammelt jern? Det skriver han om.

H. E. Sørensen portrætterer digteren, præsten og salmeforskeren Anders Malling.

Flyvestation Skrydstrup blev projekteret af værnemagten under anden verdenskrig, og Leif Petersen har skrevet historien om flyvestationen og undersøgt begivenhederne omkring etableringen og konsekvenserne for lokalbefolkningen.

Der er desuden en artikel om Brøns kirke.

Sønderjysk Månedsskrift kommer otte gange om året.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krigsbytte eller gammelt jern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce