Kontoen var lænset: Politiet ind i sag om svømmeklub

Også Aktiv Aabenraa har forsøgt at hjælpe Svømmeklubben Plask med at komme i gang igen, men det er faldet på, at det har været umuligt at finde frivillige trænere. Arkivfoto: Karin Riggelsen/Nordschleswiger

Kontoen var lænset: Politiet ind i sag om svømmeklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestyrelsen for den lukkede Svømmeklubben Plask i Tinglev troede, der stod over 100.000 kroner på kontoen, der skulle deles ud til byens ungdom. Men nej. Nu er sagen meldt til politiet.

Tinglev: Der blev kæmpet længe. Forgæves. Og i efteråret gav Svømmeklubben Plask i Tinglevs få, tilbageværende bestyrelsesmedlemmer så op.

For ingen ville bestyrelsesarbejdet, og ingen ville give en hånd med som trænere. Et halvt års lukning i forbindelse med Aabenraa Kommunes renovering af badet og efterfølgende skærpede krav til de frivillige var mere, end det lokale engagement kunne bære.

Et kedeligt endeligt for den engang så aktive klub - og nu er det blevet endnu mere trist.

Ifølge klubbens vedtægter skal formuen ved en lukning fordeles til ungdomsarbejde i byen. Det har bare vist sig, at der ikke er nogen formue længere.

Sagen kort
  • Tinglev Svømmebad genåbnede i januar i fjor efter at have været lukket i mere end et halvt år på grund af renovering. Det betød, at den lokale svømmeklub i den periode ikke kunne tilbyde holdundervisning. Normalt har klubben haft mellem 16 og 18 hold.
  • Samtidig havde Aabenraa Kommune lavet reglerne om, så klubben ikke længere kunne købe de kommunale livreddere til at være instruktører på samme vilkår som tidligere, og det har trods mange forsøg ikke været muligt at finde frivillige til at tage over.
  • I efteråret opgav Svømmeklubben Plask derfor at køre videre.

Væk på et halvt år

Da Hans Peter Hansen, hans hustru Ulla og Sonja Jacobsen, der var de tre tilbageværende bestyrelsesmedlemmer, for nylig skulle til at finde ud af, hvad der skulle ske med de pænt over 100.000 kroner, de troede, der stod på klubbens konto, var der ingen.

- Pengene var væk. Forsvundet i løbet af det seneste halve år, forklarer Hans Peter Hansen, der har meldt sagen til politiet.

- Anmeldelsen lyder på bedrageri. Det er det, jeg kalder det. Om det så er underslæb, bedrageri eller tyveri, må politiet finde ud af, siger Hans Peter Hansen, der forklarer, at der ikke er lavet en anmeldelse møntet på nogen - blot en anmeldelse af, at pengene er væk.

- Det har trukket ud med at få delt pengene ud, fordi både min kone og jeg har været ramt af sygdom. Samtidig skulle vi have nogle fra den gamle bestyrelse med ind over, og de har ikke haft tid til at komme til de møder - og så er det, vi finder ud af, at der ikke er nogen penge på kontoren, ridser Hans Peter Hansen forløbet op.

Flere af de sager

Vicepolitiinspektør Preben Westh, leder af Syd- og Sønderjyllands Politi Områdestation Syd, bekræfter, at politiet har modtaget en anmeldelse fra svømmeklubbens bestyrelse. Han kan dog på nuværende tidspunkt ikke sige ret meget mere.

- Vi har lige modtaget den, så nu skal vi først til at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, siger Preben Westh, der ikke tør sætte en tidshorisont på sagen.

- Vi har desværre flere af den her slags sager, så hvad for noget, vi kaster os over i hvilken hastighed, kan jeg ikke sige lige nu. Det kan også være, det kan være så mange, der har kunnet have adgang til pengene, at vi ikke vil kunne indkredse en konkret mistænkt, forklarer vicepolitiinspektøren.

Det præcise beløb på anmeldelsen holder han for sig selv:

- Ja, det siger vi ikke for nuværende. Det er jo ikke sikkert, det er ansat rigtigt, når vi først får kigget på det.

Kontoen var lænset: Politiet ind i sag om svømmeklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce