Kommune til bowlinghal: Drop bowlingen, så får I penge til tagreparation

Allan Niebuhr, formand for Grænsehallerne, skal tage stilling til, om man kan gå ind på betingelserne for et tilskud på 238.000 kroner til en reparation af taget på bowlinghallen. Foto: Sebastian Iwersen / Flensborg Avis

Kommune til bowlinghal: Drop bowlingen, så får I penge til tagreparation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg er klar med penge, så bowlinghallen i Kruså kan få repareret taget. Én af betingelserne er bare, at det er slut med bowling. Det vil gøre en ende på Bov IF Bowlings aktiviteter.

Kruså: Taget på Grænsebowling i Kruså er i så elendig en forfatning, at det skal laves inden den kommende vinter, hvis ikke resten af bygningen skal tage skade. Den selvejende institution Grænsehallerne, som ejer bowlinghallen, får derfor nu et tilbud fra kultur- og fritidsudvalget.

Ophører den kommercielle aktivitet ved klubsæsonens afslutning, og indrettes og anvendes hallen i stedet til folkeoplysende aktiviteter, vil udvalget bidrage med 238.000 kroner til en renovering af taget.

- Foreløbig skal vi have det tag repareret, men det kan vi kun give tilskud til, hvis det ikke er kommercielt. Vi har derfor lavet en aftale om, at de får pengene, og hvis de finder ud af, at de vil fortsætte med bowlingcentret, skal vi have pengene retur. Slet og ret, siger Lars Kristensen (V), formand for kultur- og fritidsudvalget.

Grænsehallerne mangler stadig at få svaret fra udvalget, og der er flere spørgsmål, man ønsker svar på i Kruså. Tager man imod pengene - og vil beholde dem - så vil det nemlig lukke Bov IF's bowlingafdeling.

Bowling betagtes i den kommunale verden som et kommercielt anliggende, ligesom det er tilfældet med fitness. Derfor gives der ikke tilskud til bygninger, der bruges til disse aktiviteter.

Jeg har svært ved at forstå, at ordet kommerciel kan komme på tale, når man ikke har en åbningstid og ikke har private brugere.
Allan Niebuhr, formand for Grænsehallerne

Undrende hal-formand

- Jeg har svært ved at forstå, at ordet kommerciel kan komme på tale, når man ikke har en åbningstid og ikke har private brugere. Det kommercielle består i, at vi har to foreninger, Bov IF Bowling og Ældre Sagen, der bruger hallen og betaler en forholdsvis lav foreningsleje, som vi ikke får godtgjort noget af hos kommunen, forklarer Allan Niebuhr, der er formand for Grænsehallerne.

Gælder det eksempelvis badminton eller håndbold, ydes der et kommunalt tilskud.

Grænsehallerne skal sammen med Bov IF have drøftet, hvordan bowlingafdelingen skal komme videre, hvis der lukkes ned for bowling i Kruså, når sæsonen slutter til foråret.

- Vi vil gerne kunne give Bov IF Bowling den bedst mulige afslutning. Det er samtidig klart, at vi ikke på sigt kan drive en bowlinghal, som giver underskud hvert eneste år, siger Allan Niebuhr, som ser frem til et møde med udvalgsformand Lars Kristensen og forvaltningen på mandag, hvor vilkårene for en eventuel afvikling af bowlingen skal drøftes.

Takker Grænsehallerne ja til pengene og lukker bowlinghallen, skal man senere finde penge til at skille sig af med det store bowlinganlæg og penge til at nyindrette hallen til folkeoplysende aktiviteter.

Kommune til bowlinghal: Drop bowlingen, så får I penge til tagreparation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce