Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Kohberg har sagt farvel til 90 medarbejdere

Det lykkedes i 2016 at holde omsætningen på samme niveau som i 2015 - knap en milliard kroner - og med afskedigelsen af 90 af de 550 medarbejdere samt de øvrige initiativer, der er taget, tror administrerende direktør Peder Christensen på, at 2017 ender med et plus. Arkivfoto: Claus Thorsted

Kohberg har sagt farvel til 90 medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For få vendt underskud til overskud har Kohberg Bakery Group slanket organisationen og er klar til at lancere nye produkter. Samtidig skal der tjenes flere penge på eksport af wienerbrød.

Bolderslev: Farvel. Farvel. Farvel. Farvel.

I alt 90 gange i slutningen af 2016 og begyndelsen af i år har Sønderjyllands store brødproducent, Kohberg Bakery Group A/S med hovedsæde i Bolderslev, måtte tage afsked med en medarbejder.

Det er sket som en konsekvens af et hårdt presset marked, hvilket afspejlede sig i regnskabet for 2016, der onsdag blev offentliggjort. For første gang nogen sinde var der røde tal - minus 28,7 millioner kroner - på bundlinjen.

- Vi har været inde og tilpasse hele organisationen, så det er lidt over det hele, der er blevet afskediget - timelønnede, funktionærer og i toppen, forklarer administrerende direktør Peder Christensen, der tiltrådte i august i fjor.

Dansk Erhverv: Fyringsrunder er ikke et generelt problem
Nyheder på vej
Kohberg Bakery Group har haft succes med de nye produkter aktiv og Kernegodt, og nu er den store, familieejede brødproducent klar med lanceringen af flere nyheder.- Det sker i uge 26 og er en helt ny gren af produkter, men mere kan jeg ikke sige lige nu, lyder det fra administrerende direktør Peder Christensen.

 

Penge på sikkerhed

Som en del af sin optimering af virksomheden har den administrerende direktør slanket direktionen med to medlemmer, så den nu består af fem, ligesom der er ansat en ny kvalitetschef, der kender huset fra tidligere.

- Ud over, at markedet er presset, og mange råvarer er blevet dyrere, skyldes underskuddet også, at vi har brugt en del penge på fødevaresikkerhed. Så sent som i mandags blev vores bageri i Taastrup som det sidste BRC-certificeret, hvilket er den højeste godkendelse, der findes, forklarer Peder Christensen, der derfor naturligvis er træt af, at koncernen onsdag måtte trække et stort parti burgerboller tilbage, fordi der var drysset blåt støv ned fra et transportbånd.

- Nogle styreskiver, der skal sikre, at båndene ikke kører skævt, har åbenbart siddet og gnavet lidt, og så havde vi balladen. Det er rigtigt irriterende, og én reklamation er én for meget, men vi har reageret helt, som vi skulle, siger den administrerende direktør.

Der tjekkes hele tiden

Han understreger, at netop de mange certificeringer betyder, at virksomheden hele tiden kontrollerer og dokumenterer.

- Det viser, at vi har styr på det, for ellers kan man ikke få dem. Forleden havde vi også uanmeldt besøg fra en af vores store kunder, hvor de ikke fandt noget, forklarer Peder Christensen.

Sideløbende med investeringerne i fødevarersikkerhed har Kohberg Bakery Group udvidet den ene af deres mange produktionslinjer - nemlig fremstillingen af bake-off wienerbrød.

- Her er helt klart et potentiale for at udvide vores eksport, som vi ikke er så store på. Der er flere huller i markedet, som vi skal i gang med at kigge på, men vi vil hellere have én succes end tre halve, lyder strategien.