Kendt antikvitetshandler sælger ud: Ejendom skifter ejer

Aabenraa Kommune er i gang med områdefornyelse i den nordlige, lidt døde ende af gågaden, og det har både Lasse Petersen og Henning Skriver store forventninger til. Foto: Mette Thomsen

Kendt antikvitetshandler sælger ud: Ejendom skifter ejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lasse Petersen, ejer af Aabenraa Antikvitetshandel og kendt fra tv-programmerne Skattejægerne og Guld i Købstæderne, har ikke længere brug for så meget plads. Han har derfor solgt Nørreport 10, hvor han kun har haft udstillingslokaler.

Aabenraa: Nørreport 10, en af Aabenraa gågades flotteste ejendomme, har skiftet ejer. Lasse Petersen fra Aabenraa Antikvitetshandel har solgt bygningen til Kraftman-ejer Henning Skriver, der dermed også får en adresse i den nordlige ende af gågaden i sin portefølje af udlejningsejendomme.

Lasse Petersen har gennem længere tid været på udkig efter en køber, da han ikke har brug for pladsen i Nørreport 10, der udelukkende har fungeret som udstillingslokaler. Selve forretningen driver han fra Nørreport 16.

- Jeg mener, vi købte Nørreport 10 tilbage i 70'erne, hvor vi solgte mange store, tunge møbler. I dag er det noget helt andet, vi sælger. Det er lige så dyrt, men det fylder ikke så meget, forklarer den kendte antikvitetshandler, der er tredje generation i forretningen fra 1938.

Andensalen udlejet
Henning Skriver skal kun finde en ny lejer til stuen og førstesalen. På andensalen bor Senior Erhverv Sønderjylland, og der er ingen planer om, at organisationen skal flytte, selv om ejendommen har skiftet ejer.

Masser af plads

Som han siger, er det "umådeligt upraktisk" at skulle låse af ét sted for at gå med kunderne et andet sted hen, og han er glad for, at handlen med Henning Skriver er gået i orden.

- Det er jo en superflot bygning, som jeg satte i stand med nyt tag og nye vinduer for to-tre år siden i et samarbejde med kommunens bevaringsarkitekt. Der er mange gode ting i støbeskeen i området, og jeg kender Hennings tilgang til tingene. Han er dygtig til at projektudvikle, hvor jeg er bedre til kunst, design og antikviteter, forklarer Lasse Petersen, der ikke får problemer med at undvære de mange kvadratmeter:

- Nej, jeg har jo Nørreport 16-18 og en stor lagerbygning bagved. Så vi kan stadig kalde os en af de største antikvitetshandler i Danmark.

Følger efter pengene

Ifølge kontrakten mellem Lasse Petersen og Henning Skriver, skal antikviteterne være ude af butikslokalerne med udgangen af juni, og Skriver er i fuld gang med at finde en ny lejer.

- Jeg vil helst have en, der vil inddrage stueplan og førstesalen til én enhed, forklarer entreprenøren, der har haft kig på den nordlige ende af gågaden et stykke tid.

- Jeg har i forvejen ejendomme på Storetorv og midt på gågaden, og nu følger jeg efter byfornyelseskronerne, for jeg har jo kunnet se, hvad de har gjort for Storetorv, lyder det fra den nye ejer af Nørreport 10.

Kendt antikvitetshandler sælger ud: Ejendom skifter ejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce