Kaffe-elskere åbner showroom på gågaden

Mark Bech Fries, til venstre, og Janus Østergaard Fischer, åbner showroom for deres kaffeklub Have a coffee på Nørreport i midten af oktober. Foto: Mette Christine Schulz

Kaffe-elskere åbner showroom på gågaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Janus Østergaard Fischer og Mark Bech Fries tager nu deres kaffeklub Have a coffee et skridt videre. I midten af oktober åbner de showroom på gågaden.

Aabenraa: De har begge fuldtidsjob og familie, men tanken om at skabe noget fik for to år siden Janus Østergaard Fischer og Mark Bech Fries til at starte kaffeklubben Have a coffee på nettet.

Nu tager de ambitionen et skridt videre og åbner i midten af oktober et showroom på gågaden i Aabenraa. Det bliver i bygningen på Nørreport, hvor Restaurant Viva tidligere holdt til, og her er det meningen, at kaffeelskere og andre nysgerrige kan komme og smage og blive klogere på kaffen, som kommer fra brasilianske mikroplantager.

- Vi bliver ikke en butik, der har åbent hver dag, men et sted, hvor vi selvfølgelig udstiller vores varer, men også vil holde kaffesmagninger og kaffekurser. Vi har mange medlemmer i Sønderjylland, og de får nu også et sted, hvor de kan hente deres kaffe i stedet for at få den sendt, forklarer Janus Østergaard Fischer.

Tanken er at holde åbent mindst en gang i måneden, så medlemmerne kan hente deres kaffe samt til specielle begivenheder som by night.

 

 

Skaber bedre vilkår for kaffebønderne

Have a coffee startede som en kaffeklub på nettet, hvor medlemmerne hver måned får tilsendt en ny kaffe fra de brasilianske kaffeplantager. Siden har de to iværksætteres drøm om at skabe noget udviklet sig til eneforhandlinger af blandt andet specielle krus og forhandlinger af kaffemaskiner til både private og firmaer.

- Vi gør noget for at få nogle specielle ting, og det er dem, man også kan se her i vores showroom, når det åbner. Alt drejer sig om kaffe her, og vi har alt til kaffe. Én af idéerne bag vores nye showroom er også at få folk ind og fortælle dem om kaffe. Hvad er forskellen på billig og dyr kaffe, og hvad får de ud af at købe dyr kaffe, forklarer Mark Bech Fries.

De har formået at ramme et hul i markedet, og deres force er ifølge dem selv, at den kaffe, de kan levere, er der ingen andre, der har.

- Vi har egne kaffejægere, som tager rundt på mikroplantagerne og finder kaffen. Den bliver solgt som "direct-trade", hvilket betyder, at bonden tjener flere penge på sin kaffe, og derved er vi med til at skabe bedre vilkår for kaffebønderne i Brasilien. Derfor er vores kaffe mere end bare kaffe, forklarer Janus Østergaard Fischer.

 

Sjovt at udvikle sit eget

De sidste to år er gået med at bygge forretningen op, begå fejl og lære af dem, og nu er det tid til at eskalere. Selvom det er et hobbyprojekt, så er passionen for kaffe og Have a coffee så stor, at de gerne bruger det meste af fritiden på den.

- Det er sjovt at udvikle noget og skabe noget i en retning, som vi selv kan bestemme. Vi brænder for det, og nu glæder vi os til at åbne her og udbrede kendskabet til kaffe, smiler Janus Østergaard Fischer.

Kaffe-elskere åbner showroom på gågaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce