Islands lufthavn henter hjælp hos Fugebillen i Stubbæk: - Den opgave betyder sindssygt meget for os

Flemming Bille, der ejer Fugebillen, har fået en kæmpe ordre i Keflavik lufthavn i Island. Derfor har firmaet investeret mange penge i nyt udstyr, som skal sejles til Island den 12. maj. Foto: Claus Thorsted

Islands lufthavn henter hjælp hos Fugebillen i Stubbæk: - Den opgave betyder sindssygt meget for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre medarbejdere, en direktør og nye maskiner rejser den 12. maj til Island. Her venter den indtil nu største opgave for Fugebillen fra Stubbæk. Keflavik Lufthavn skal have fuget standpladser, og det kan betyde arbejde til de næste fem år, hvis det sønderjyske firma gør det godt.

Stubbæk: Når Keflavik Lufthavn i Island i maj får fuget fem standpladser til flyene, så er det mænd og maskineri fra Fugebillen i Stubbæk, der laver arbejdet.

Tre medarbejdere og ejer af firmaet, direktør Flemming Bille, sejler sammen med alt det nyindkøbte grej til Island den 12. maj, og direktøren lægger ikke skjul på, at opgaven er af kæmpe betydning for det lille firma i Stubbæk.

- Den opgave betyder sindssygt meget for os, for hvis vi løser denne opgave godt, så får vi også opgaven med at fuge resten af lufthavnen, og det er arbejde til de næste fem år. Derfor har vi også investeret mange penge i nye maskiner, så vi ikke skal leje dem, men har dem selv, fortæller Flemming Bille.

Fugebillen havde sidste forår en lignende opgave i Københavns Lufthavn, og det er omtalen af den opgave i Ugeavisen Aabenraa og på Facebook, som har ført islændingene til Stubbæk.

- De har selv henvendt sig, fordi de har læst om os på nettet, og vi har siden haft en dialog. Keflavik Lufthavn er inde i en enorm vækst. I 2012 havde den 1 million rejsende, i 2017 havde den 6 millioner, og de forventer at nå 12 millioner i 2025. Derfor er der blevet bygget meget siden 2012, men det er sket med et andet rådgivningsfirma og står derfor uden fuger. Alt det skal også fuges, og derfor er opgaven enorm stor, for det er et kæmpe areal, der mangler fuger, forklarer Flemming Bille.

Fugebillen
  • Fugemontør Flemming Bille fra Stubbæk startede i 1996 firmaet Fugebillen.
  • Han forventede at drive et enmandsfirma, men det har udviklet sig, og siden har han opkøbt andre fugefirmaer og fået flere kunder over hele landet.
  • I dag har han 14 fugemænd ansat.
  • Fugebillen ejer han i dag sammen med Jan Sørensen, der efter ti års ansættelse blev medindehaver i 2010.
  • Fugebillen er specialist i elastiske fuger og udfører i dag både de traditionelle opgaver som fuger hos private og de større og mere specialiserede opgaver som fugninger i parkeringshuse og i lufthavne.
  • I foråret 2017 fik Fugebillen opgaven med at fuge tre standpladser i Københavns Lufthavn. Her skulle de skære og fuge tre nye standpladser på 12.000 meter til flyene, og det er den opgave, der har betydet, at firmaet nu skal løse samme opgave i Keflavik Lufthavn i Island.

Direktøren tager med

Han tager også selv med til Island, da ordren er af så stor betydning for firmaet, at ejeren vil være med, hvis der opstår problemer.

- Så skal de kunne komme direkte til mig med det samme. Den her ordre er dobbelt så stor økonomisk for os som den opgave, vi havde i Københavns Lufthavn, så det er en meget vigtig opgave, understreger han.

Derfor har Flemming Bille også investeret mange penge i nye maskiner og en lastbil, som kan transportere maskineriet til Island.

- Det tager tre dage at sejle derop, og jeg forventer, at vi skal være der en måned, da vores arbejde er meget afhængig af vejret, siger Flemming Bille.

Islands lufthavn henter hjælp hos Fugebillen i Stubbæk: - Den opgave betyder sindssygt meget for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce