Interessen for Apple-byggeri vil ingen ende tage

Nu står overnatnings- og forplejningsbranchen også i kø for at blive en del af Apple-byggeriet i Kassø. Illustration: Apple

Interessen for Apple-byggeri vil ingen ende tage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansøgninger fra potentielle leverandører til byggeriet af Apples datacenter i Kassø fortsætter med at vælte ind.

Aabenraa: Der bliver hård kamp om at blive udvalgt som leverandør til byggeriet af Apples datacenter i Kassø. I slutningen af oktober etablerede Business Aabenraa en webportal, der giver bygge- og servicevirksomheder mulighed for at skrive sig op som potentielle leverandører, og på under tre uger er der næsten 200 virksomheder, som drømmer om at blive en del af det enorme byggeri.

Men det er ikke kun bygge- og servicevirksomheder, der får mulighed for at blive en del af byggeriet. I slutningen af sidste uge blev der holdt et informationsmøde på rådhuset i Aabenraa, der specifikt var målrettet lokale leverandører af overnatning og forplejning i forbindelse med byggeriet.

- Mødet fokuserede på overnatnings- og forplejningsbranchen, og der var mødt omkring 50 potentielle leverandører op, siger Helle Malene K. Olsen, der er konstitueret direktør hos Business Aabenraa, og som er meget tilfreds med fremmødet.

- Jeg er glædeligt overrasket over det store fremmøde, og at der er så mange virksomheder, der ser muligheder i byggeriet, siger hun.

Jeg er glædeligt overrasket over det store fremmøde.
Helle Malene K. Olsen, konstitueret direktør hos Business Aabenraa
Byggeriet
Byggeriet af første fase af Apples datacenter ventes færdigt i 2019.Byggeriet ventes at skabe cirka 300 job og omtrent 50-100 beskæftigede, når datacentret er i fuld drift.

 

 

 

 

 

Ny webportal

Den store interesse fra lokale leverandører af overnatning og forplejning, som informationsmødet var udtryk for, betyder, at Business Aabenraa vil oprette en tilsvarende webportal for overnatnings- og forplejningsbranchen, som den der er blevet lavet for bygge- og servicevirksomheder.

- Vi håber, at vi kan være klar med den nye webportal i slutningen af ugen. Derfor er det en god ide at holde øje med Business Aabenraas hjemmeside, siger Helle Malene K. Olsen.

På informationsmødet på rådhuset var det eksempelvis hoteller, campingpladser og indehavere af Bed & Breakfast, der viste interesse.

- Men det kan også være indehavere af huse eller sommerhuse, som ønsker at udleje, mens byggeriet står på, siger Helle Malene K. Olsen.

Byggeriet af første fase af Apples Datacenter i Kassø forventes at starte inden årsskiftet, og første fase af byggeriet kommer til at koste i omegnen af 6,3 millliarder kroner.

Interessen for Apple-byggeri vil ingen ende tage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce