Ingen anede uråd: Kommunens top var ikke med, da Apple kom med chokmelding

Hverken borgmester Thomas Andresen (V) - stående - eller kommunaldirektør Tom Ahmt - til højre for ham - var med, da Apple gav beskeden om, at datacentret i Kassø ved Aabenraa er droppet. Arkivfoto: Timo Battefeld

Ingen anede uråd: Kommunens top var ikke med, da Apple kom med chokmelding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kom helt uden varsel, da Apple på et planlagt statusmøde pludselig meddelte Aabenraa Kommune, at den er valgt fra. Hverken borgmester eller kommunaldirektør var med på mødet.

Aabenraa: Det telefonmøde, der var aftalt mellem Aabenraa Kommune og Apple tirsdag formiddag klokken 10, ændrede pludselig dagsorden.

- Vi skulle have et møde med en helt anden dagsorden. Om fremdriften på arealet. Det var vi enige om, forklarer Stig Werner Isaksen, der er direktør for kultur, miljø og erhverv i Aabenraa Kommune.

Med på mødet var Stig Werner Isaksen og to af hans medarbejdere. Hverken borgmester Thomas Andresen (V) eller kommunaldirektør Tom Ahmt var med på linjen. Det var de ikke, fordi forventningen var, at det skulle være et uformelt møde med en "standarddagsorden".

I stedet blev det meddelt, at Apple ikke som planlagt vil opføre et datacenter i Kassø vest for Aabenraa.

- Selvfølgelig blev vi da ærgerlige over det og spurgte, hvad det skyldes, men det kunne vi ikke rigtig få nogen anden forklaring på, end at det er en overordnet strategisk beslutning. En "business decision", der er truffet på allerhøjeste sted. Som vi forstår det, er den truffet i USA, siger Stig Werner Isaksen, der fik en klassisk opbrudsforklaring "Det er ikke dig, men mig":

Klar til at se fremad

- De har pointeret, at det ikke har noget med os at gøre. De har været rigtig glade for samarbejdet med os, og vi har også været rigtig glade for samarbejdet med dem indtil videre, fortæller direktøren.

Op til Apples indtog i Kassø blev meldt ud i juli 2017, har hans forvaltning siden brugt store ressourcer på det nu forliste projekt.

- Sådan er det bare. I den her forvaltning lever vi også af, at der kommer projekter ind, og engang imellem er der projekter, der ikke lykkes. Så bliver vi nødt til at se fremad, for vi har en datacenterstrategi for, hvad vi skal. Den arbejder vi fortsat efter, forklarer Stig Werner Isaksen.

- Vi har lavet en lokalplan med, hvad dertil hører. Derudover er der afholdt en hel del møder og der er lavet tilladelser af den ene og den anden slags. Der er brugt mange timer på det, men præcis hvor mange timer kan jeg ikke gøre op, siger han.

Det har ifølge Stig Werner Isaksen været planen, at der i første omgang skulle opføres otte af de 16 haller, der var plads til. Nu bliver det så nul.

Ingen anede uråd: Kommunens top var ikke med, da Apple kom med chokmelding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce