Højskole henter forstander på økologisk landbrugsskole

Morten Erbs kender ikke det store til Aabenraa ud over, at han besøgte byen et par gange, mens han gik på sergentskolen i Sønderborg i sine yngre dage. Fra årsskiftet bliver det hans og familiens nye hjemby, når han tiltræder jobbet som forstander for Højskolen Østersøen. Arkivfoto: Axel Schütt

Højskole henter forstander på økologisk landbrugsskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver den 43-årige forstander for Kalø Økologisk Landbrugsskole, Morten Erbs, der fra årsskiftet kommer til at stå i spidsen for Højskolen Østersøen.

Aabenraa: Opvækst og skolegang i Australien og Brasilien. Uddannelse i England. Danida-projekter i Afrika.

Jo, Morten Erbs er så sandelig en berejst mand.

Næste stop bliver nu Aabenraa. Den 43-årige forstander for Kalø Økologisk Landbrugsskole er ansat som ny leder af Højskolen Østersøen. Han tiltræder ved årsskiftet.

Formanden for højskolen, Jens Andresen, er overbevist om, at man i Erbs har fundet den rette mand til at overtage efter Hanne Fischer, der kun nåede at sidde i stillingen i knap et halvt år, inden sygdom i den nærmeste familie tvang hende til at sige op.

- Der var igen rigtigt mange gode ansøgere, fortæller formanden for højskolen, Jens Andresen, der sammen med den øvrige bestyrelsen dog ikke var i tvivl om, at flasken skulle pege på Erbs.

Forretningsfører ansat
I erkendelse af, at det er en stor opgave at drive en højskole, har bestyrelsen samtidig med en ny forstander ansat en forretningfører.- Vi håber på, at vi ved at styre økonomifunktionen får en stærkere ledelse, forklarer formand Jens Andresen.

Den nye forretningsfører, der ligeledes begynder ved årsskiftet, bliver Lene Tæstensen, der bor i Aabenraa og kommer fra en stilling hos Carrier Transicold i Padborg.

Familien rykker med

- Det afgørende var, at han har erfaring med ledelse af en kostskole, der drives efter samme regler og på samme vilkår som en højskole, og så har han været med til at sætte en række nye ting i gang på Kalø. Så det lader til, det er noget, han kan, uddyber Jens Andresen.

Modsat Hanne Fischer, der flyttede alene til Aabenraa, rykker Morten Erbs i løbet af foråret hele familien mod syd.

- Vi har to døtre, og den yngste er færdig i børnehaven her til april, så der bliver lige en periode, hvor vi vil være begge steder, men midt på foråret skulle det hele gerne være faldet på plads, siger den nye forstander, der håber, det også kan lade sig gøre for hustruen at finde job i byen. Hun er fysioterapeut.

Udsyn er vigtigt

Morten Erbs, der er uddannet landsbrugsskolelærer, har været ansat på landbrugsskolen på Djursland i godt ti år, de seneste fire år som forstander, men nu glæder han sig til at komme i gang med et nyt kapitel i sit arbejdsliv.

- Folkehøjskolernes lange tradition tiltaler mig, og jeg mener, at deres alment dannende perspektiv er mere relevant i dagens samfund end nogen sinde tidligere, forklarer han det potentiale, han ser i Aabenraa.

Som hans baggrund understreger, så er han en mand med udsyn. Det har også kendetegnet Højskole Østersøen gennem årene, så hér er et godt match.

- Ved at møde andre kulturer lærer vi meget om, hvem vi selv er. Hvad der er bindemidlet, der gør, at vi kan definere os selv som danskere, mener han, og han har også i tankerne, at højskolen skal være det sted, hvor vi i en fortravlet hverdag får muligheden for at træde et halvt skridt tilbage og få hold på, hvad der er de vigtige ting i livet.

- Hvordan det så skal udkrystallisere sig i skolens tilbud, må vi så i gang med at finde ud af, siger han.

Højskole henter forstander på økologisk landbrugsskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce