Høje Kolstrup: Slut med at være udsat boligområde

Da Kolstrup Boligforening renoverede nogle af blokkene, blev der indgået aftale med entreprenøren om, at der skulel ansættes ledige fra lokalområdet til arbejdet. Arkivfoto.

Høje Kolstrup: Slut med at være udsat boligområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høje Kolstrup findes ikke længere på regeringens liste over boligområder med problemer. Bydelen er hverken en ghetto eller et "udsat boligområde". Flere beboere er kommet i arbejde.

AABENRAA: Kim Skovbo Winther er jobguide og coach på Høje Kolstrup. Hans opgave er at få beboerne i beskæftigelse eller uddannelse, og han har nu bevis på, at indsatsen gør en forskel: Høje Kolstrup er nemlig ikke længere med på regeringens liste over udsatte boligområder.

Helt konkret er antallet af beboere, som lever af offentlig forsørgelse, faldet fra 45,4 til 38,3 procent fra 2017 til 2018.

Ove Stahl Schmidt, der er formand for Kolstrup Boligforening, er rigtig glad for udviklingen.

- Det er mange års godt samarbejde om en indsats på beskæftigelsesområdet, der gør, at flere nu kommer i arbejde. Men vi har også virkelig gjort en indsats for boligområdet de senere år, og det tiltrækker ressourcestærke beboere, forklarer han.

Kolstrup Boligforening har renoveret flere boligblokke og har også bygget etageboliger om til attraktive rækkehuse.

Ingen ghetto siden 2013
Der er i alt fire kriterier, der afgør, om et område kommer med på regeringens liste over udsatte boligområder, og to af dem skal være opfyldt.Da regeringen offentliggjorde en liste i foråret, var Høje Kolstrup med, fordi over 40 procent af beboerne blev forsørget af det offentlige. Den procentdel er nu faldet til 38,3.

Et andet kriterier handler om, hvor stor en procentdel, der kun har folkeskolens grunduddannelse. Hvis den er over 60 procent, er endnu et kriterie opfyldt.

I 2017 var det for Høje Kolstrups vedkommende 62,9 procent. Projektleder for den boligsociale indsats på Høje Kolstrup, Søren Larsen har ikke modtaget de nyeste tal endnu.

Regeringen har også en ghettoliste, men den har Høje Kolstrup ikke været med på siden 2013.
Det nyrenoverede lejligheder har været med til at gøre det mere attraktivt at bo på Høje Kolstrup. Arkivfoto.
Det nyrenoverede lejligheder har været med til at gøre det mere attraktivt at bo på Høje Kolstrup. Arkivfoto.

Ambassadører

- Jeg er jo en del af en fremskudt indsats. Jeg er ikke bare en myndighed, jeg relaterer med beboerne med det formål, at de kan blive selvforsørgende, forklarer jobguide Kim Skovbo Winther. Han får også henvendelser fra beboere i nogle af Aabenraas andre almennyttige boligområder, for det er rygtedes, at han kan hjælpe med at skaffe et job.

Det er Aabenraa Kommune, boligorganisationen Salus og Landsbyggefonden, der betaler for den fremskudte jobindsats på Høje Kolstrup.

Samtidig har Kolstrup Boligforening fået en gruppe frivillige beboereambassadører, der hjælper nytilflyttere med alle mulige spørgsmål.

- Det er folk fra afdelingsbestyrelserne, der fungerer som ambasadører. Viceværterne tager jo hjem klokken 15.30, men ambassadørerne kan man få fat i døgnet rundt. De hjælper også med at fremvise lejlighederne til nye tilflyttere, forklarer Ove Stahl Schmidt.

Høje Kolstrup: Slut med at være udsat boligområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce