Havnedirektør efter stormflod: Aabenraa er sluppet billigt

Der var travlhed på Sydhavn i Aabenraa onsdagen igennem, og der blev pumpet vand på livet løs. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Havnedirektør efter stormflod: Aabenraa er sluppet billigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskabet var godt forberedt, og derfor var der kun få oversvømmelser omkring Aabenraa Havn.

Aabenraa: Varslinger om vandstande på op til 1,66 meter over det normale på Aabenraa Havn lokkede onsdag masser af mennesker ned til havneområdet. Det viste sig dog, at de helt store oversvømmelser udeblev, og det var havnedirektøren bestemt ikke ked af.

- Vi er sluppet billigt den her gang, og vi har da også på forhånd kunnet tage vores forholdsregler, siger Henrik Thykjær.

Samme opfattelse har Aabenraa Kommunes borgmester.

- Der har været en god varsling, og derfor har beredskabet været godt forberedt, siger Thomas Andresen (V).

Allerede fra morgenstunden blev der etableret en vold af sand ved Sydhavn, hvor man frygtede de største oversvømmelser, og bagvand fra Mølleåen blev også pumpet op dagen igennem. Det var en fornuftig beslutning.

- Tidligt onsdag morgen besluttede vi at lave en dæmning på Sydhavn og dække kloaker til. Det har hjulpet dagen igennem, siger Torben Groos, der er indsatsleder hos Brand & Redning Sønderjylland.

Vi har været pressede og er glade for, at det ikke har regnet tre dage i træk.
Torben Groos, indsatsleder

Har været pressede

Da onsdagen startede, lød varslet på en forhøjet vandstand op til 1,65 meter over det normale i Aabenraa. Det ændrede sig så i løbet af dagen til 1,75 meter, men så meget nåede det alligevel ikke op.

- Det toppede omkring klokken 14.30 med en vandstand på 1,66 meter over det normale, siger Torben Groos, der gerne vil erkende, at der var pres på, selv om det gik godt.

- Vi er glade for, at det ikke har regnet tre dage i træk, siger Torben Groos.

Da arbejdet med vandet var på sit højeste, var der omkring 40 personer i sving, og på et tidspunkt var der også assistance fra Slesvig.

- Vi har været godt forberedte og har et fint samarbejde med tyske beredskaber, siger Torben Groos.

I Aabenraa fortsætter pumpearbejdet et godt stykke ud på aftenen, men ligesom for to år siden, hvor der også var problemer med vandstanden i Aabenraa Havn, venter der igen en belønning til beredskabsfolkene. Det er på Havnegrillen, hvor Christa og Walther Jürgensen serverer gratis pølser og varm kaffe.

Havnedirektør efter stormflod: Aabenraa er sluppet billigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce