Grænseborgerne bliver hjemme


Grænseborgerne bliver hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KRUSÅ: Fra i dag kan man frit og uhindret krydse grænsen uden at vise pas. Men borgerne i grænsekommunerne vil ikke overrende nabolandet. Det viser en undersøgelse, som JydskeVestkysten har lavet på Sønderjyllandsmessen i Kruså.

Messens publikum blev spurgt, om de fremover vil krydse grænsen oftere, end de gør nu.

55 borgere fra grænsekommunerne Bov, Tinglev og Tønder svarede på spørgsmålet, og det viste sig, at langt de fleste vil holde sig lige så meget på den nordlige side af grænsen, som de gjorde i forvejen.

48 svarede nej til spørgsmålet om, hvorvidt de nu vil krydse grænsen oftere, end de gjorde før, mens syv svarede ja.

Tendensen er i øvrigt den samme for de mennesker, der bor længere væk fra grænsen.

68 messegæster fra andre kommuner udfyldte avisens spørgeskema, og her var der 60, der svarede nej til spørgsmålet, om de nu vil til at krydse grænsen oftere, mens der kun var otte, der sagde ja.

Blandt ja-sigerne er det især gåture og cykelture i naturen, der kan få folk til at passere den nye kontrolfrie grænse.

Indkøb bliver også nævnt som en grund til at tage til Tyskland og enkelte fortæller, at de vil over grænsen for at besøge venner og familie.

I forbindelse med Danmarks indtræden i Schengen-samarbejdet er der åbnet ti nye grænseovergange, og dermed ti ekstra smutveje til nabolandet. I Bov Kommune er det ved Skomagerhus, ved Madeskovvej, ved Rønsdam, ved Haraldsdalvej og ved Vilmkær.

I Tinglev Kommune er det ved Sofiedal og ved Bøgelhus. I Tønder er der nye grænseovergange ved Vintved og Bejers Kro, og i Højer Kommune er der en ekstra mulighed for at passere grænsen ved Siltoft.

Grænseborgerne bliver hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce