Google styrer selv byggetidspunkt

Kassø Transformatorstation forstår at trække udenlandske IT-giganter til. Foto: Arkiv

Google styrer selv byggetidspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I forbindelse med købet af en stor byggegrund ved Kassø er det Google selv, der bestemmer, hvornår der skal bygges et datacenter.

Kassø: I fredags kunne både Google og Aabenraa Kommune afsløre, at IT-giganten har købt en 131 hektar stor byggegrund ved Kassø tæt ved den grund, hvor Apple inden længe går i gang med byggeriet af et stort datacenter.

Det var dog vigtigt for Google at slå fast, at virksomheden ikke har aktuelle planer om at bygge. Hverken ved Kassø eller på en grund i Fredericia, som Google også har sikret sig.

- På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grundene, men vi vil gerne sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det, sagde Helle Mayor, der er kommunikationsansvarlig for Google Danmark.

Der er ingen frist for, hvornår Google skal gå i gang med byggeriet af et datacenter.

- Det er Google, der har købt, så det er Google, der bestemmer, siger Niels Johannesen, der er projektchef for tiltrækning af datacentre i Aabenraa Kommune.

Google har bestilt yderligere arkæologiske udgravninger.
Niels Johannesen, projektchef for tiltrækning af datacentre i Aabenraa Kommune

Bliver boende

Kaj Petersen bor på en del af den grund ved Kassø, som Google har købt, og selv om det er usikkert, hvornår byggeriet af et datacenter går i gang, så vælger han at blive boende.

- Vi bliver boende, men vi ved selvfølgelig ikke, hvor længe vi kan blive boende, siger Kaj Petersen, der er godt tilfreds med salget af grunden.

- Det har efterhånden taget omkring tre år, men vi er glade for aftalen, og vi lejer nu grunden af Google, siger Kaj Petersen.

Bo Clausen har måttet afgive et lille hjørne af en mark i forbindelse med Googles køb af de 131 hektar jord. Han har heller ikke tænkt sig at flytte.

- Jeg bliver også boende, siger Bo Clausen.

Google har ikke aktuelle planer om at gå i gang med et byggeri ved Kassø, og koncernen forventer heller ikke at tage nogen beslutninger om det i nærmeste fremtid. Det ligger dog fast, at de arkæologiske udgravninger i området fortsætter.

- Google har bestilt yderligere arkæologiske udgravninger, siger Niels Johannesen.

De to grunde, som Google og Apple har købt ved Kassø, udgør tilsammen over 400 hektar.

Google styrer selv byggetidspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce