Google og Apple sætter Aabenraa på verdenskortet

Det vakte stor opsigt i alverdens medier, da det kom frem, at Apple vil bygge et stort datacenter i Aabenraa Kommune. Collage: Aabenraa Kommune

Google og Apple sætter Aabenraa på verdenskortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aabenraa Kommune har fået massiv omtale i alverdens medier, efter at Google og Apple har besluttet at slå sig ned i kommunen. Det skal der følges op, mener ekspert.

Aabenraa: Da det for lidt over en uge siden kom frem, at Google havde købt en stor grund ved Kassø, der giver IT-giganten mulighed for på et tidspunkt at bygge et stort datacenter, sagde Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen (V), at det er med til at sætte kommunen på verdenskortet. Det var på ingen måde skudt ved siden.

Købet blev omtalt i alverdens medier som blandt andet New York Times, det britiske nyhedsbureau Reuters, avisen The Daily Star i Bangladesh, i indiske medier samt diverse hjemmesider rundt omkring i verden, der handler om datacentre.

Da Apple i juli i år offentliggjorde, at virksomheden vil bygge et stort datacenter, der også skal ligge ved transformatorstationen i Kassø, gav det tilsvarende genlyd i alverdens medier, og det er en omtale, som ikke kan købes for penge.

- Man siger jo, at man kan købe alt, men det er umuligt at købe sig til den omtale, Aabenraa Kommune har fået. Det kan ikke lade sig gøre, siger kommunikationsrådgiver Jess Myrthu.

Man siger jo, at man kan købe alt, men det er umuligt at købe sig til den omtale, Aabenraa Kommune har fået.
Jess Myrthu, kommunikationsrådgiver
IT-giganterne
Den 10. juli i år offentliggjorde Apple, at virksomheden har købt en stor grund ved Kassø for at opføre et datacenter. 

Den 17. november kom det så frem, at Google har købt en nabogrund, hvor der også skal opføres et datacenter på et tidspunkt.

Tænk ud af boksen

Den massive omtale skal dog ikke blive en sovepude for Aabenraa Kommune, for ifølge Jess Myrthu fører omtalen i sig selv ikke til meget.

- Det er vigtigt at følge op. Aabenraa Kommune skal formidle ud, at man nu går i gang med at optimere alting for at tiltrække kloge hoveder. Kommunen skal sikre sig, at der ikke er ventelister i daginstitutionerne, der skal være attraktive tilbud til de unge mennesker, og der skal også gang i kulturtilbuddene, siger Jess Myrthu.

Infrastrukturen skal også udvikles, og der skal i det hele taget tænkes ud af boksen.

- Aabenraa Kommune skal udstråle dynamik, og det skal kommunikeres ud, siger Jess Myrthu.

For at løfte opgaven mener kommunikationsrådgiveren, at staten skal gå ind og støtte Aabenraa Kommune. At Apple og Google slår sig ned i kommunen er nemlig også et nationalt anliggende.

- Det er en national interesse at støtte de her kæmpe investeringer. Vi må tænke stort, siger Jess Myrthu.

Google og Apple sætter Aabenraa på verdenskortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce