Glam-rockens konger gæster Gazzværket

Slade spiller den 5. oktober i i Gazzværket, og selvom de "kun" er 50 procent originale, så er musikken præcis, som vi kender den fra de gode gamle dage i 70'erne og 80'erne. PR-foto

Glam-rockens konger gæster Gazzværket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag den 5. oktober slår Gazzværket dørene op for sit første store internationale navn, når 70'er ikonerne fra den engelske glamrock-periode Slade går på scenen.

Aabenraa: Man skal vel have "måne" og ansats til bodegamave for rigtigt at kunne huske Wolverhampton-bandet Slade, der fra 1971 til 76 havde 16 top 20-hits - heraf seks, der lå på førstepladsen.

Men har man det - og måske i tilgift lidt for store bakkenbarter, så er man uden tvivl målgruppen, når det engelske band torsdag 5. oktober går på scenen i Gazzværket.

Slade røg dengang til tops med hele fire af sine album, og selvom samtidige bands som Sweet, Suzi Quatro, T-Rex og selv David Bowie gjorde det godt dengang, så var Slade det ned på jorden-arbejderklasseband, der igen og igen trak fulde huse og solgte lp-plader og singler i stakkevis.

Dengang blev bandet ledet af Neville John Holder - bedre kendt som Noddy Holder, hvis hæse stemme var bandets varemærke gennem adskillige hits ikke mindst julehittet "Merry Christmas everybody".

Holder er i dag en ældre herre, og sammen med bassisten Jimmy Lea har han forladt bandet. Så nu må Don Powell og Dave Hill have hjælp af Mal McNulty og John Barry, men "sounden" er stadig den gode gamle kendte hårdtslående glamrock.

I 1970 forsøgte Slade sig med et skinheadlook med kronragede hoveder og Dr. Martens-støvler, men først da de begyndte at skrive deres egne numre og som del af glamrock-bevægelsen igen lod håret gro, tog karrieren for alvor fart.

I 2006 i forbindelse med Slades 40-års-jubilæum blev hele deres bagkatalog genudgivet af Union Square Music, ligesom deres film "Flame" atter udkom på DVD.

Slade starter sin optræden i Gazzværket kl. 20.

Glam-rockens konger gæster Gazzværket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce