Går i mors fodspor: En stolt og glad Peter Mygind får Rødekro Kulturpris

Peter Mygind får årets kulturpris i Rødekro for sin vigtige rolle i mange kulturelle sammenhænge. Den pris er han meget stolt og beæret over, og han glæder sig til den 4. april, hvor han får prisen overrakt. Pressefoto

Går i mors fodspor: En stolt og glad Peter Mygind får Rødekro Kulturpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver skuespilleren, tv-værten og foredragsholderen Peter Mygind, som får årets kulturpris i Rødekro. Det sker 16 år efter, at hans mor Jytte Abildstrøm modtog samme pris.

Rødekro: - Jeg ville ønske, at alle i Danmark på et eller andet tidspunkt ville få en pris, for der er mange, som hver dag går ud og gør deres bedste, men de færreste bliver hyldet for det.

Sådan siger skuespilleren, tv-værten og foredragsholderen Peter Mygind som reaktion på, at han er årets modtager af Rødekro Kulturpris.

Stolt, taknemmelig, beæret og vildt glad er selvfølgelig også ord, som han sætter på prisen, som han modtager den 4. april på Rødekro Bibliotek.

- Jeg er lykkelig over at blive hyldet for mit arbejde, for vi går jo alle på arbejde hver dag og gør vores bedste, og så kommer der nogen udefra og giver én en pris for det. Det er jeg vildt glad og taknemmelig for. Det er jo de færreste, der får lov til at opleve det, fortæller han i telefonen.

Bestyrelsen for Rødekro Kulturpris skriver i en pressemeddelelse, at Peter Mygind får prisen for med humor og intelligens, parret med empati, følsomhed og socialt engagement at spille en vigtig rolle i mange kulturelle sammenhænge.

Blå bog
  • Peter Mygind er 55 år og uddannet fra Statens Teaterskole i 1992.
  • Han blev kendt i 1995, da han optrådte som Score-Kaj i guldhabit på DR med replikkerne "charme, selvtillid og lækkert hår."
  • Sit folkelige gennembrud fik han i rollen som Nikolaj i tv-serien "Nikolaj og Julie" på DR1 i 2003. Serien vandt blandt andet en Emmy for bedste udenlandske tv-serie.
  • Han har medvirket i mange tv-serier og film som "Flammen og Citronen", "Borgen" og han er lige nu aktuel i serien "Den som dræber" på Via Play.
  • Han har desuden de sidste mange år også holdt over 350 foredrag om mobning og social ansvarlighed.
  • I 1998 modtag han Showprisen fra Spies-fonden, og han fik i 2009 en Zulu Award for "Flammen og Citronen" som årets mandlige birolle.
  • Han er gift med Lise Mühlhausen og de har sammen to sønner.
  • De bor i et hus sammen med Lises forældre og deres ene søn, svigerdatter og barnebarn.

Tager svigermor med

Han følger med prisen i sin mor Jytte Abildstrøms fodspor. Hun modtog prisen i 2003.

- Hun blev glad, da hun hørte, at jeg skulle have prisen i år. "Nej, hvor sjovt," var hendes kommentar. Jeg tager dog ikke hende med til prisoverrækkelsen den 4. april. Jeg tager nemlig min svigermor med. Jeg bor i et hus med fire generationer under samme tag, og jeg har verdens bedste svigermor, som er pensionist, og da min kone ikke kan komme med, fordi hun skal arbejde, tager jeg svigermor med til Sønderjylland, fortæller Peter Mygind.

Han glæder sig til turen, hvor han som prismodtager skal holde et specielt foredrag om sit spændende liv og virke.

- Det bliver en rejse i mit liv med op- og nedture og udfordringer. Den får én på hatten, hvor jeg også vil komme ind på udfordringerne og frustrationerne. Men det skal også være sjovt, for hvis man skal have folk til at lytte, er der også nødt til at være noget humor, siger Peter Mygind.

Han får overrakt prisen på Rødekro Bibliotek torsdag den 4. april klokken 15.30. Samme aften klokken 20 på Hotel Røde-Kro er der gratis foredrag med årets prismodtager.

Går i mors fodspor: En stolt og glad Peter Mygind får Rødekro Kulturpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce