Formand går imod sit eget udvalg: Uvis fremtid for parkeringsplads

Lige nu kan lastbilerne parkere gratis på Toldpladsen i Padborg. Arkivfoto: Jan Sternkopf

Formand går imod sit eget udvalg: Uvis fremtid for parkeringsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er endnu et åbent spørgsmål, om der fremover skal betales en parkeringsafgift på Toldpladsen i Padborg.

Padborg: Det var meningen, at politikerne i teknik- og miljøudvalget i Aabenraa Kommune på deres seneste møde skulle beslutte, om der fremover skal opkræves en parkeringsafgift for de lastbiler, der bruger Toldpladsen i Padborg. Det lykkedes ikke, for formanden for udvalget, Arne Leyh Petersen (DF), var ikke enig med resten af udvalgets medlemmer. Han mener, at der bør indføres en parkeringsafgift.

Det er Aabenraa Kommune, der ejer parkeringsarealet ved Toldpladsen og står for vedligeholdelsen af pladsen, hvor rigtig mange chauffører overnatter i deres lastbiler.

- Det er ikke rimeligt, at kommunens borgere skal finansiere Toldpladsen. Derfor har jeg besluttet mig for at bringe sagen i byrådet, siger Arne Leyh Petersen.

Det kommer måske ikke som den helt store overraskelse, for formanden for byrådsgruppen i Dansk Folkeparti, viceborgmester Ejler Schütt, har gentagne gange opfordret til, at der bliver indført betalingsparkering på Toldpladsen i Padborg.

Det er ikke rimeligt, at kommunens borgere skal finansiere Toldpladsen. Derfor har jeg besluttet mig for at bringe sagen i byrådet.
Arne Leyh Petersen, formand for teknik- og miljøudvalget

En dårlig løsning

Blandt de politikere, der er imod indførelsen af betalingsparkering på Toldpladsen, er Kurt Andresen.

- Hvis vi indfører betalingsparkering, vil lastbilerne i stedet parkere på små villaveje eller andre steder, siger Kurt Andresen, der er næstformand i teknik- og miljøudvalget.

Forud for mødet i udvalget havde forvaltningen bedt Padborg Transportcenter om en udtalelse og stillingtagen til indførelsen af betalingsparkering. Transportcentrets holdning er helt klar.

- Vores klare opfattelse er, at selv et mindre beløb vil sende lastbilerne ud i hele vores område. Både på vejene i industriområdet, men også i de nærliggende skove samt på vores villaveje. Der er på ingen af disse områder sanitære forhold eller skraldespande opstillet, lyder det fra Padborg Transportcenter.

Padborg Transportcenter har også forhørt sig hos Bov Lokalråd, og her ønsker man heller ikke, at der indføres betalingsparkering.

- Sådan et tiltag vil efter vores overbevisning medføre, at parkering af lastbiler flyttes ud på vores villaveje for at undgå sådan en betaling. Samtidig vil det medføre en praktisk udfordring, hvad angår toilet- og affaldsforhold på disse steder, lyder meldingen fra Bov Lokalråd.

Sagen vil efter al sandsynlighed blive taget op på et byrådsmøde efter sommerferien.

Formand går imod sit eget udvalg: Uvis fremtid for parkeringsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce