Forældre giver ikke op: De kæmper videre for nyt specialtilbud

Dorthe Eldorff og Lene Lind Sandager forsøger nu med et informationsmøde for at åbne politikernes øjne for, at Behandlingsskolerne vil berige Aabenraa Kommunes specialskoletilbud. Arkivfoto: Jacob Schultz

Forældre giver ikke op: De kæmper videre for nyt specialtilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om det private specialskoletilbud Behandlingsskolerne for nylig afviste at oprette afdeling i Aabenraa, fordi kommunen ikke finder, der er behov for tilbuddet, så har forældre ikke givet op. Nu inviterer de politikere til informationsmøde.

Aabenraa: Da Christoffer Juul, direktør for Behandlingsskolerne, for nylig henvendte sig til Aabenraa Kommune for at høre, om man var interesseret i, at den private specialskole opretter en afdeling i Aabenraa, var svaret et høfligt "tak, men nej tak".

Henvendelsen skete på baggrund af, at en gruppe forældre til elever på Fjordskolen ønsker et alternativ til den kommunale specialskole, der næste sommer flyttes til Kruså. De havde derfor taget fat i direktøren for Behandlingsskolerne, der er for børn med særlige behov. Meldingen fra Christopher Juul var imidlertid klar: Det kunne kun komme på tale, hvis kommunen var interesseret. Og det var kommunen altså ikke.

Lene Lind Sandager og Dorthe Eldorff, der står bag initiativgruppen, har dog ikke tænkt sig at tage et nej for et nej. De to mødre har derfor arrangeret, at direktøren 2. november kommer til Aabenraa og fortæller om, hvad Behandlingsskolerne kan.

Politikere skal på banen
- Aabenraa Kommune løfter på det specialiserede område de opgaver, som lovgivningen pålægger kommunen, og det er vores klare ambition, at vi også fremover både i forhold til Fjordskolens målgrupper og andre målgrupper løser vores opgaver på et højt fagligt niveau, på en økonomisk forsvarlig måde og inden for lovgivningens rammer, lød det blandt andet i det svar, kommunaldirektør Tom Ahmt på kommunens vegne sendte Behandlingsskolerne.

Det var forvaltningens vurdering. Skal Behandlingsskolerne inviteres indenfor, vil det sandsynligvis kræve, at der politisk kan skabes flertal for, at der skal være en lokal afdeling af den private specialskole.

Et ordentligt grundlag

De har inviteret borgmester Thomas Andresen, byrådets gruppeformænd og medlemmerne af børne- og uddannelsesudvalget med til mødet.

- Svaret kom jo fra kommunaldirektør Tom Ahmt, og vi synes, den sag blev lukket lige hurtigt nok. Så vi ønsker bare, at politikerne får et ordentligt grundlag at tage stilling ud fra. Hvis man bagefter så stadig siger nej, er det fair nok, siger Lene Lind Sandager, der mener, at en afdeling af Behandlingsskolerne ikke vil være en konkurrent til Fjordskolen.

- Jeg ved godt, vi meldte ud, at vi ville lave et alternativ til Fjordskolen, men med de ting, Behandlingsskolerne kan, vil det mere blive et supplement, og jeg er sikker på, det vil blive en gevinst for hele Aabenraa, siger hun.

Godt for alle

Hun kan blandt andet hente sine argumenter i, at Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, netop har lavet en rapport, der viser, at den private specialskoles elever i langt højere grad end andre elever med lignende udfordringer efter endt grundskole starter og gennemfører en ungdomsuddannelse, ligesom de i mindre grad ender på kontanthjælp.

- De har rigtigt mange gode statistikker. Jeg håber, politikerne kan se helheden i det samlede regnestykke - både for kommunen og for det enkelte barn, siger Lene Lind Sandager, der understreger, at det ikke er, fordi hun forventer, hendes egen søn nødvendigvis skal visiteres til det private tilbud. Det handler ifølge Lene Lind Sandager heller ikke længere om geografi - Aabenraa kontra Kruså.

- Jeg går ind i det her, fordi jeg tror på, at det vil kunne være det bedste for nogle af de børn, man ellers har tabt, eller som ikke rigtig udvikler sig, hvor de er nu, siger hun.

Det var tirsdag ikke muligt at få en kommentar fra Behandlingsskolernes direktør, Christopher Juul.

Forældre giver ikke op: De kæmper videre for nyt specialtilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce