Fjordskolen ender igen i byrådet

Hvis alt går efter planen, vil Kruså Skole om halvandet år stå klar til at huse kommunens specialskoletilbud, Fjordskolen. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

Fjordskolen ender igen i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens Gert Nordklitgaard har begæret sag om knap to millioner kroner ekstra til flytning af Fjordskolen i byrådet.

Aabenraa: "Den eksemplariske flytning - i elevperpektiv".

Sådan har Fjordskolens ledelse døbt et notat til Aabenraa Kommunes børne- og uddannelsesudvalg, hvor det ridses op, hvad der skal til for at gøre flytningen fra Aabenraa til den om- og tilbyggede Kruså Skole så god en oplevelse som muligt.

Det vil blandt andet kræve, at alt er indflytningklar til en fælles skolestart for alle skolens fire afdelinger. At der er resurser til at besøge skolen på forhånd. At der ikke er støj - hverken fysisk eller visuelt. Og at flytningen først sker i august 2018, så skiftet ikke kommer til at ske i et skoleår.

Det kræver ekstra penge - 1,94 millioner kroner i alt over de kommende to år - og dem er et enigt børne- og uddannelsesudvalg klar til at bevilge.

Terapibassin på dagsorden
Ud over ekstrabevillingen på de knap to millioner kroner til flytteprocessen vil Gert Nordklitgaard også begære sagen om et terapibassin til Fjordskolens elever på det kommende byrådsmøde. Bassinet er nemlig ikke med i det udbudsmateriale, der netop er sendt ud - fordi behovet og placeringen stadig undersøges.- Det bør vi tage stilling til nu, for hvad sker der, når vi kommer stikkende med det senere? Når vi har lovet en tilsvarende eller bedre skole, så skal vi ikke pludselig give Bov Svømmehal et terapibassin, som er Fjordskolens, giver han som begrundelse for at tage sagen op.

 

Det er ikke seriøst

Her holder enigheden imidlertid op.

Et flertal i udvalget bestående af Kirsten Nørgård Christensen, Eivind Underbjerg og Rasmus Bøgen (alle V), Kurt Andresen fra SP og løsgænger Kaare Solhøj Dahle stemte for forvaltningens indstilling om, at pengene findes inden for skolevæsnets eget budget på 650 millioner kroner årligt, mens Dorte Soll (S) og Enhedslisten Gert Nordklitgaard stemte imod. De vil have pengene som en tillægsbevilling direkte fra kommunekassen.

Da det forslag altså ikke vandt gehør, valgte Gert Nordklitgaard at begære sagen på det næste byrådsmøde, der finder sted 22. februar.

- Jeg synes ikke, der er seriøst, at man pludselig mener, man kan finde to millioner kroner inden for udvalgets eget budget, når vi ved budgetforhandlingerne lige har siddet og pillet småbeløb på 40.000 og 60.000 kroner ud, forklarer Gert Nordklitgaard, der også finder det helt naturligt, at det er den fælles kasse, der skal betale, når nu samme flertal, der står bag beslutningen om at flytte skolen, har lovet at ville betale, hvad det koster.

Spild af byrådets tid

Formanden for udvalget, Kirsten Nørgård Christensen, lægger ikke skjul på, at hun synes, det er unødvendigt at bruge tid på sagen i byrådet.

- Når forvaltningen siger, at vi kan finde pengene selv, så synes jeg, vi skal gøre det. Hvis vi på et senere tidspunkt kan se, at det ikke kan hænge sammen, så har vi jo mulighed for at søge en tillægsbevilling - og den er jeg sikker på, at vi nok skal få. Netop fordi flertallet har sagt, at vi vil gøre det her på en ordentlig måde, siger Kirsten Nørgård Christensen.

Hun er glad for oplægget fra skolens ledelse, og ud over de ekstra penge har det også bevirket, at det nu står fast, at flytningen først kommer til at ske i sommerferien 2018. Ifølge den oprindelige plan skulle det være sket i løbet af skoleåret 2017/2018.

Formanden for Fjordskolens bestyrelse, Mette Larsen, er tilfreds med, at Gert Nordklitgaard har begæret sagen i byrådet.

- Deter jeg taknemmelig for. For jeg vil ikke have, at vi bliver opfattet som, at vi bare tilraner os penge fra de andre skoler, fordi vi råber højt.

Fjordskolen ender igen i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce