Finanslov: Regeringen afsætter millioner til grænsekontrol ud af Danmark

Regeringen og Dansk Folkeparti har sat penge af til at stoppe kriminelle udlændinge, der er på vej ud af Danmark. Foto: Claus Fisker/Scanpix.

Finanslov: Regeringen afsætter millioner til grænsekontrol ud af Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat 2,8 millioner kroner i 2019 og 5,8 millioner årligt fra 2020 til kontrol af kriminelle, der rejser ud af Danmark. DF-profil jubler over aftalen.

Grænsekontrol: Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat millionbeløb til yderligere grænsekontrol ved udrejse fra Danmark. Det fremgår af den finanslov, som fredag eftermiddag er blevet offentliggjort.

Der afsættes 2,8 millioner kroner i 2019 og 5,8 millioner kroner årligt i perioden 2020-2022 til den særlige politiindsats mod udrejsende kriminelle i de grænsenære områder i Sønderjylland.

Indsatsen målrettes personer, som forsøger at fragte tyvekoster ud af Danmark.

- Det er en kontrol, hvor risikoen for at blive kontrolleret på vej ud af Danmark vil være større end i dag. Det vil være kriminalitetsdæmpende set ud fra den betragtning, at det er noget nemmere at tage tyvebander på vej ud af landet med tyvekoster end at tage en tom varevogn på vej ind i landet, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod.

Forventer meget kontrol

Han fortæller, at langtfra alle vil blive tjekket på vej ud af Danmark. Kontrollen vil især fokusere på varevogne med udenlandske nummerplader.

- Men der skal være en permanent risiko for at man kan blive bedt om at holde ind ved grænsen.

Men er det realistisk med et budget på 2,8 millioner kroner i 2019?

- Vi har selvfølgelig den forventning, at der vil være kontrol ud af landet. Og den skal helst være der hele tiden. Det skal ikke bare være halvanden time tirsdag og torsdag.

Men kan det lade sig gøre at lave vedvarende grænsekontrol for 2,8 millioner kroner?

- Man må forstå, at for få uger siden fik vi at vide, at det her var en umulighed. Så jeg har svært ved at få armene ned over den her aftale. Når vi så kommer længere hen, må vi se på, om der skal skrues op. Men først skal vi have det implementeret og have det til at virke. Og så tager vi den derfra, siger Peter Kofod.

Flere penge til toldkontrol

Ud over puljen til mere kontrol ud af Danmark afsættes der 52,5 millioner kroner i perioden 2019-2022 til styrkelse af toldkontrollen ved grænsen.

Derudover afsættes der 95 millioner kroner til blandt andet at opretholde den midlertidige grænsekontrol.

Dansk Folkeparti gjorde det før finanslovsforhandlingerne klart, at øget grænsekontrol fra Danmark mod Tyskland var et af partiets krav til forhandlingerne.

Finanslov: Regeringen afsætter millioner til grænsekontrol ud af Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce