Fastfood-kæde boltrer sig i grænsebutik

I Danmark er der efterhånden ikke mange Subway-restauranter tilbage. En af dem ligger i Kolding Storcenter. Arkivfoto: Louise Lauritsen

Fastfood-kæde boltrer sig i grænsebutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fastfood-kæden Subway har lejet sig ind hos Faktas grænsebutik syd for grænsen, og det har været en god idé.

Harreslev: Det har tilsyneladende vist sig at være et godt træk af fastfood-kæden Subway at leje sig ind i et hjørne af grænsebutikken Fakta i Harreslev få kilometer fra den dansk-tyske grænse. Midt i maj åbnede Subway dørene for kunderne, og der er blevet taget godt imod kæden, der især er kendt for sine sandwich og salater.

- Vi kan se tilbage på en god start, og vi har haft en travl sommer, siger Alen Bajramovic, der er franchise-tager af Subway i Harreslev.

Det er primært danske og skandinaviske kunder, der handler i grænsebutikken, og det har Alen Bajramovic ikke noget imod, selv om Subway i Tyskland er mere udbredt end i Danmark og har omkring 700 filialer fordelt over hele landet.

- Vi ved, at danskerne godt kan lide sandwich, og vi har efterhånden også fået ansat flere medarbejdere, der kan dansk, så vi kan byde kunderne bedre velkommen, siger han.

Subway i Harreslev byder på 45 siddepladser, en terrasse med god plads og fine parkeringsforhold. Og kunderne er ikke kun det unge segment.

- Jeg troede, at der hovedsageligt ville komme unge mennesker, men vi har også en del ældre kunder, siger Alen Bajramovic.

Vi tror, de to butikker supplerer hinanden godt, og at vi kan være til gavn for hinanden.
Per Boesen, salgsdirektør for Fakta i Tyskland
Subway
Subway er en fastfood-kæde med over 35.000 restauranter i 98 lande.I Danmark åbnede der over 20 Subway-restauranter i 1990'erne, men de fleste lukkede igen. I dag har Subway restauranter i Kolding, Vejle og Aalborg.

Enkelte restauranter blev overtaget af den danske konkurrent, Sunset Boulevard, hvis koncept minder om Subway.

Menuen består af sandwiches, som laves friske efterhånden som de bestilles, og hvor kunden selv har mulighed for at vælge fyldet.

Kilde: Wikipedia

Supplerer hinanden

Inden Subway kom til i Faktas grænsebutik, var der en tysk bagerforretning i lokalet, men det blev ikke den store succes, og lejemålet blev opsagt.

- Lejemålet stod så tomt i nogle måneder, og vi forhandlede da også med Subway gennem længere tid, før der blev lavet en aftale, siger Per Boesen, der er salgsdirektør for Fakta i Tyskland.

Den aftale har salgsdirektøren ikke fortrudt, for han er overbevist om, at både Fakta og Subway kan få noget godt ud af det.

- Vi tror, de to butikker supplerer hinanden godt, og at vi kan være til gavn for hinanden, siger Per Boesen.

I grænsebutikken i Harreslev har Fakta gennem alle årene haft sin egen restaurant, der primært sælger pølser, og her kan man godt mærke, at Subway er kommet.

- Vi har solgt lidt færre pølser henover sommeren, men det kan også skyldes, at det har været meget varmt, siger Per Boesen.

Fastfood-kæde boltrer sig i grænsebutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce