Farver og møbler i gågaden skaber interesse

Kommunen ejer den tidligere Kvickly-bygning, som har fået ny maling og udemøbler for at illustrere, hvordan området kan komme til at tage sig ud. Det er dog stadig usikkert, hvad der skal ske med bygningen. Foto: Claus Thorsted

Farver og møbler i gågaden skaber interesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerne er nemme at få i tale på en afslappet lørdag, når der sker noget i byen. Planer for den nordlige del af midtbyen skal være klar, inden nedrivning af Hotel Danmark.

AABENRAA: Politikere er vant til at blive kritiseret for deres beslutninger, men kritik var der ikke noget af, da medlemmerne af vækstudvalget for land og by gik på gaden i forbindelse med Kultur og Gourmetfestivalen forleden. Tværtimod.

- Det blev en fantastisk dag. Vi mødte ikke en eneste negativ borger. Der var anerkendelse og gode forslag, og folk var gade for, at der nu endelig sker noget i den nordlige ende af gågaden, siger Philip Tietje (V), der er formand for udvalget.

Politikerne stod klar ved den tidligere Matas-butik i Ramsherred, hvor de præsenterede den såkaldte gademanual, der indeholder en masse forslag til, hvordan den nordlige ende af gågaden kan blive mere indbydende.

Kommunen har i forvejen købt to af de mere markante bygninger i området. Nemlig det tidligere Hotel Danmark i Nørreport og den tidligere Kvickly-bygning i Ramsherred. Planen er, at i hvert fald Hotel Danmark skal rives ned.

- Jeg tror, der er vigtigt, at vi tager os tid og tænker os om, inden vi gør noget. Derfor venter vi med nedrivningen, til planen for områdefornyelsen er på plads, siger Tietje.

18 millioner kroner afsat
Aabenraa Kommune har frem til 2022 i alt 18 millioner kroner til renovering og fornyelse af den nordlige del af midtbyen. Af disse penge kommer de seks millioner fra staten.På tirsdag den 19. juli og igen tirsdag den 26. juli er der åbent i den tidligere Matas-butik på Ramsherred 15, hvor kommunen præsenterer gademanualen for den nordlige del af gågaden. Begge dage er det fra klokken 10 til 17.30.
Kommunen holder åbent i den tidligere Matas-forrening de næste to tirsdage.
Foto: Claus Thorsted
Kommunen holder åbent i den tidligere Matas-forrening de næste to tirsdage. Foto: Claus Thorsted
Foto: Claus Thorsted

God kontakt

Kommunen har investeret penge i udemøbler med tilhørende blomsterkasser i træ og sat dem op på forsøgsbasis - både foran Matas-bygningen og foran den tidligere Kvickly-bygning, der længe har stået tom. Begge bygninger har også fået et lag maling, og vinduerne i Kvickly-bygningen er forsynet med folie, der inspirerer til, hvordan området kan komme til at tage sig ud.

- Det har vist sig at være en god måde at komme i dialog med folk, når vi gør det i forbindelse med et event i gågaden, hvor der i forvejen er mange mennesker. Det har vi lært noget af til næste gang, siger Philip Tietje.

Byplanlægger Janni Kollerup Larsen, der står for projektet med områdefornyelsen i den nordlige del af gågaden, har også høstet gode erfaringer:

- Det har været en succes med de midlertidige udemøbler og farver på husene. Det er rart at kunne se det og røre ved det, siger hun.

Gademanualen for den nordlige del af gågaden er i høring frem til den 1. juli.

Farver og møbler i gågaden skaber interesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce