Familie ved farlig vej blev afvist: Kommunen siger nej til at forbedre 30 meter sti

Hverken cyklister eller folk med barnevogne føler sig trygge langs Hellevadvej. Foto: Timo Battefeld

Familie ved farlig vej blev afvist: Kommunen siger nej til at forbedre 30 meter sti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familie vil gerne have en trampesti i Rødekro gjort lidt bredere, så den kan bruges af cyklister og folk med barnevogn. I teknisk udvalg stemte tre for og tre imod, og derfor er idéen afvist af kommunen.

RØDEKRO: Beboerne i tre huse, der ligger tæt op ad den meget trafikerede Hellevadvej i Rødekro, benytter en lille trampesti som smutvej til Grønningen, når de skal ind til Rødekro.

Men stien er for smal til cyklister og til barnevogne. Derfor har en af beboerne, Susie Hylleborg, foreslået kommunen, at stien bliver én meter bred og får grusbelægning, så det ikke kun er letbenede fodgængere, men også folk med barnevogne og cykler der kan få gavn af den.

Alternativet er nemlig at cykle eller gå med barnevogn langs Hellevadvej, og det er alt for farligt, mener hun.

Susie Hylleborg ville gerne have sagen behandlet i teknisk udvalg, men det blev i første omgang afvist. To af udvalgsmedlemmerne, Egon Madsen (S) og Eivind Underbjerg (V), tog ud og kiggede på stien, og Egon Madsen insisterede på at få sagen behandlet i udvalget.

I forvaltningen er der dog ikke den store begejstring for idéen, og formanden for teknisk udvalg, Arne Leyh Petersen (DF), er enig med forvaltningen i, at det vil skabe farlige situationer, når cyklister fra Kløvermarken og Grønningen kan smutte direkte ud på Hellevadvej, hvor der er stærk trafik og ingen cykelsti.

- Der er kun meget få, der har brug for den sti, og dem må vi henvise til den tunnel, der er lidt længere henne ad Hellevadvej, siger formanden.

Forvaltningen mener, at det vil få cyklister fra boligområdet til at køre ud på Hellevadvej. Men hvad skulle de der?
Egon Madsen (S), medlem af teknisk udvalg.

Ingen cyklister

Egon Madsen er dog ikke enig:

- Forvaltningen mener, at det vil få cyklister fra boligområdet til at køre ud på Hellevadvej. Men hvad skulle de dér? spørger han og understreger, at det ikke vil koste kommunen mange kroner at gøre trampestien så bred, at den kunne bruges af folk med cykler og barnevogne.

- Den tunnel, det henvises til, kan ikke bruges, for der går en meget stejl trappe ned, tilføjer han.

I teknisk udvalg stemte Egon Madsen (S), Ejvind Underbjerg (V) og Christian Panbo (S) for, at kommunen gør trampestien lidt bredere.

Men Arne Leyh Petersen (DF), Thomas Juhl (V) og Kurt Andresen (SP) stemte imod. Dermed var der stemmelighed, og så faldt forslaget.

Udvalgets syvende medlem, Jan Riber Jakobsen (K), havde meldt afbud til mødet.

Familie ved farlig vej blev afvist: Kommunen siger nej til at forbedre 30 meter sti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce