Enhedslisten kræver afklaring om bassin til Fjordskolen

Den tomme Kruså Skole skal bygges om til at huse Fjordskolen fra sommeren 2018. Byråd skal onsdag diskutere, hvor et terapibassin til skolen skal placeres. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

Enhedslisten kræver afklaring om bassin til Fjordskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gert Nordklitgaard mener, det er på sin plads at få fastlagt placeringen af Fjordskolens nye terapibassin, når nu rådgivningsarbejdet er sendt udbud.

Aabenraa: Hvem skal have opgaven med at bygge Kruså Skole om til at huse en samlet Fjordskolen?

Det ligger nu i udbud. Der mangler dog én ting i det store udbudsmatriale: Det terapibassin, som skolen er blevet lovet.

Det er nemlig endnu ikke besluttet, hvor det skal placeres, og det har fået Enhedslistens Gert Nordklitgaard til at kræve sagen taget op på byrådsmødet på onsdag.

- Det er jo nu, man er ude med entreprisen. Så nytter det ikke noget at komme stikkende med et bassin bagefter, når der er disponeret over arealet, siger Gert Nordklitgaard, der ikke mener, det burde været så svært for byrådet at nå til enighed om, hvor det skal placeres:

- Man har lovet en tilsvarende eller bedre skole, og så skal man ikke give eksempelvis Bov Svømmehal et terapibassin, der er skolens. Det skal naturligvis ligge på matriklen, siger Gert Nordklitgaard.

Derfor er bassin ikke med i udbud
Der er to forklaringer på, hvorfor terapibassinet ikke er med i det udbudsmateriale, der siden 25. januar har været tilgængeligt på portalen www.udbud.dk
  • Den ene er, at byrådet stadig mangler at beslutte den endelige placering.
  • Den anden er rent teknisk. Det vurderes, at det er så speciel en opgave, at det giver mere mening at lægge det ud separat, så specialister vil kunne byde på opgaven.  

Bassinet kommer

Borgmester Thomas Andresen (V) er enig med Nordklitgaard i, at der er givet løfte om en mindst lige så god skole - og det skal nok blive holdt, garanterer han.

- Vi finder de penge, der er nødvendige, og der kommer også et terapibassin. Det har vi jo vedtaget. Men i forhold til placeringen er vi nødt til først at vide mere om det reelle behov. Det er vi i gang med at undersøge, forklarer han og siger, at det skal placeres, så det er til størst gavn for de multihandicappede elever, men så også kommunenes øvrige borgere vil kunne udnytte det:

- Med respekt for, at vi ikke har uanede resurser, så skal det være så målrettet som muligt.

Vi skal nok nå det

Gert Nordklitgaard undrer sig over, hvorfor der skal endnu en undersøgelse til, for han synes, tingene allerede er belyst. Men den er altså sat i gang. Thomas Andresen ved ikke, hvornår den ligger klar, men han ser heller ingen grund til hastværk.

- Vi kan nå at bygge en multiarena på halvandet år, så vi skal nok nå det, siger han med henvisning til, at deadline for en indflytningsklar Fjordskolen på Åbjerg er sommerferien 2018.

 

 

Enhedslisten kræver afklaring om bassin til Fjordskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce