Elever har svært ved at overholde røgfri skoletid

Det er ikke længere tilladt at ryge på Social- og Sundhedsskolen i Aabenraa. Foto: Claus Thorsted

Elever har svært ved at overholde røgfri skoletid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Social- og Sundhedsskolen i Aabenraa har indført røgfri skoletid. Det har mange svært ved at overholde.

Aabenraa: Mandag den 30. juli havde eleverne på Social- og Sundhedskolen i Aabenraa første skoledag efter sommerferien. Det er der ikke noget usædvanligt ved, men for mange af eleverne var alligevel en meget speciel dag. Det var nemlig dagen, hvor indførelsen af røgfri skoletid trådte i kraft på skolen.

Røgfri skoletid betyder, at der hverken må ryges på skolens område eller udenfor, og det har mange elever det svært med.

- Da vi meldte nyheden ud, fik det en blandet modtagelse, og næsten dagligt hører vi om elever, der har røget i det skjulte, siger Rasmus Strudsholm, der er underviser og sundhedskoordinator på Social- og Sundhedsskolen i Aabenraa.

Når en elev bliver taget på fersk gerning med en cigaret i hånden, tager man en snak med vedkommende, og der har indtil videre ikke været nogen gengangere.

- Vi render ikke rundt og leger ryge-politi. Det her skal gennemføres via samarbejde, og heldigvis har flertallet tilpasset sig og accepteret vilkåret om, at skolen er røgfri, siger Rasmus Strudsholm, der godt er klar over, at man ikke kan gøre en skole røgfri fra den ene dag til den anden.

Når man bliver stresset i timerne, får man lyst til en cigaret.
Lærke Skaletz
Sanktioner
Første gang en elev bliver taget i at ryge på Social- og Sundhedsskolen i Aabenraa, vil der efterfølgende blive taget en snak med eleven om, hvordan man kommer videre.Anden gang skal eleven have en samtale med en uddannelseschef.

Tredje gang risikerer eleven at blive sendt hjem for at få sig en tænkepause.

Fjerde gang er det slut med at gå på skolen.

Rygeskuret er væk

Man er ikke i tvivl om, at Social- og Sundhedsskolen i Aabenraa er blevet røgfri. Klistermærker over alt på skolen gør opmærksom på, at der er indført røgfri skoletid, og så er rygeskuret også blevet fjernet. Det vil nok overraske flere af de gamle elever, som endnu ikke er begyndt på skolen efter sommerferien.

- Vores næste udfordring er, når de gamle elever kommer tilbage fra praktik. De er vant til at kunne ryge på skolen, siger Rasmus Strudsholm og tilføjer, at der er allerede elever, der har taget imod et tilbud om ryge-stop-kurser.

Det har den 17-årige Lærke Skaletz fra Sønderborg ikke, og selv om hun synes, at det er fint nok, at der er indført røgfri skoletid på skolen, så savner hun af og til en cigaret.

- Når man bliver stresset i timerne, får man lyst til en cigaret, siger Lærke Skaletz, der ryger en pakke cigaretter om dagen, og som ikke tror, at rygeforbuddet får hende til at kvitte smøgerne helt.

- Røgfri skoletid får mig ikke til at stoppe med at ryge, men jeg får nok skåret lidt ned på forbruget, siger hun.

Bliver man taget i at overtræde rygeforbuddet fire gange, er det slut med at gå på skolen.

Elever har svært ved at overholde røgfri skoletid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce