Efter syv år med succes: Slut med Mandehørm i Aabenraa

En masse ekspertise og rutine forsvinder, når Hans Jørgen Christensen, til venstre, og løbsgruppen med blandt andre Holger Jacobsen stopper samtidigt. Det betyder, at Xtreme Mandehørm lukker i Aabenraa, da den nye bestyrelse i Aabenraa Firma & Senior Idræt ikke mener, den kan løfte opgaven. Foto: Claus Thorsted

Efter syv år med succes: Slut med Mandehørm i Aabenraa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag den 6. oktober finder det ottende og sidste Xtreme Mandehørm sted i Aabenraa. Aabenraa Firma & Senior Idræt har valgt at stoppe som arrangør, da både foreningens formand og de 11, som laver ruten, har valgt at stoppe samtidigt.

Aabenraa: I syv år har mænd elsket at komme til Aabenraa for at løbe gennem mudder, vand og ild til Xtreme Mandehørm. I år bliver det sidste gang, at løbet finder sted, for arrangørerne i Aabenraa Firma & Senior Idræt har meddelt, at de ikke længere kan løfte opgaven, når deres nuværende formand Hans Jørgen Christensen stopper til februar. Samtidig stopper nemlig også den 11 mand store gruppe, som har stået for selve løbet.

- Det her er det rigtige tidspunkt, for bag det gode arrangement ligger mange timers arbejde, og vi har været i gang i syv år nu. Vi har arbejdet godt sammen, men der opstår også noget metaltræthed, og alle har rigeligt at lave i forvejen, men selvfølgelig sker det med vemod, at vi stopper, siger Holger Jacobsen, som er en del af løbsgruppen.

Hans Jørgen Christensen har i alle årene brugt mange timer på de administrative opgaver, som følger med at arrangere et løb som Xtreme Mandehørm, og den rutine og ekspertise, som han og løbsgruppen har opbygget gennem årene, har den nye bestyrelse i Aabenraa Firma & Senior Idræt ikke.

- Det er et nyt team, og det ville også være synd, hvis de prøvede på at arrangere det, for i syv år har løbet kørt med en høj standard og kvalitet og udviklet sig fra at være det mindste løb i Danmark til nu at være et af de største. Det ville være en stor opgave at løfte for nogle helt nye arrangører, siger Hans Jørgen Christensen.

Xtreme Mandehørm i Aabenraa
Xtreme Mandehørm blev startet af Fredensborg Atletikklub i 2008. Siden kom Aarhus, Odense og Aalborg med.Det første Xtreme Mandehørm i Aabenraa fandt sted i 2011, hvor 720 mænd løb med.

Konceptet går ud på, at mændene først løber 12 kilometer gennem diverse forhindringer, såsom mudderhuller, vandløb, halmballer og ild, og efter et velfortjent bad fester til en bierfest.

Løbet i Aabenraa er et de største i Danmark med sine sidste år 971 deltagere. Samtidig er løbet også altid udsolgt flere måneder før, starten går.

I dag er der Xtreme Mandehørm i Aarhus, Slagelse, Aalborg, Hillerød, Odense og Aabenraa. Aalborg er i dag det løb med flest deltagere.

Konceptet Xtreme Mandehørm er ejet af Dansk Firmaidrætsforbund.

Borgmester er ærgerlig

Udmeldingen om, at det er slut med Xtreme Mandehørm i Aabenraa giver bedrøvede miner hos både Dansk Firmaidrætsforbund, som ejer konceptet.

- Det er rigtig ærgerligt, for de har været meget dygtige. Men respekt for, at de stopper på toppen. Det er der ikke mange, som tør, siger idrætskonsulent Steen Sulstad Petersen fra Dansk Firmaidrætsforbund.

Borgmester Thomas Andresen (V) er også ærgerlig over, at det specielle løb nu forsvinder fra byen.

- Det er et arrangement, som er et aktiv for byen, så det bliver helt sikkert et tab, siger Thomas Andresen, som også flere gange selv har løbet med i Xtreme Mandehørm.

Efter syv år med succes: Slut med Mandehørm i Aabenraa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce