Efter nyt millionunderskud: Fra 2019 vil Kohberg tjene "rigtig gode penge"

Kohberg Bakery Group med hovedsæde i Bolderslev - og administrerende direktør Peder Christensen - investerer 30 millioner kroner i 2018 og forventer at tjene penge igen fra 2019. Arkivfoto: Claus Thorsted

Efter nyt millionunderskud: Fra 2019 vil Kohberg tjene "rigtig gode penge"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For andet år i træk har Kohberg Bakery Group lavet underskud, men der investeres stort i 2018, og derfor forventes et plus fra 2019.

Bolderslev: De 90 gange, der blev sagt farvel til en medarbejder hos Kohberg Bakery Group i slutningen af 2016 og begyndelsen af 2017, er nu ved at slå igennem i brødgigantens regnskab. Forrige års underskud på 28,3 millioner kroner - det første nogensinde - er blevet nedbragt til 5,7 millioner kroner i 2017.

- Det er en forbedring på 22,6 millioner kroner, og det er rigtig dejligt, men vi havde gerne set lidt mere. En omsætning på 928 millioner kroner burde omsættes til en positiv indtjening, erkender administrerende direktør Peder Christensen.

Kohberg Bakery Group, der har hovedsæde i Bolderslev, peger selv på øgede råvarepriser og produktionsomkostninger, men også på konkurrencen som årsager til de sløje tal.

- Vi er mange, der vil det samme, og der er en benhård konkurrence på markedet, siger Peder Christensen, som her særligt henviser til brødmarkedet og dagligvarehandlen.

Vejen tilbage til sorte tal på bundlinjen går via en stabilisering af virksomheden og en vækststrategi, men også den ledergruppe, som nu er blevet fuldtallig.

- Det er vigtigt, at vi har det rette team, for ellers kan vi heller ikke lægge den rigtige strategi, understreger Kohberg-direktøren.

Tal fra regnskabet
  • Omsætningen har i en årrække været faldende. I 2013 var omsætningen på 1,0 milliard kroner, i 2014 på 996,6 millioner kroner, i 2015 på 944,6 millioner kroner, i 2016 på 942,2 millioner kroner og i 2017 på 928,3 millioner kroner.
  • Virksomheden har kun haft underskud de seneste to år. I 2013 blev det til et overskud på 24,1 millioner kroner, i 2014 på 8,7 millioner kroner og i 2015 på 1,9 millioner kroner.
  • Egenkapitalen er faldet fra 146,0 millioner kroner i 2013 til 112,0 millioner kroner i 2017.
  • Det er det familieejede selskab KOFF A/S, der ejes af brødrene Jesper og Per Fogtmann, som står bag Kohberg Bakery Group.
  • Der er ad to omgange skiftet ud i bestyrelsen. Andy Andersen (formand) og Carsten Kyster er fratrådt, mens Erik Sandberg (formand) og Uffe Frovst er tiltrådt.
  • Kohberg Bakery Group har tre bagerier - det oprindelige i Bolderslev samt et i Taastrup og et i Haderslev.

Investerer 30 millioner kroner

Det er ikke nok at rationalisere og effektivisere - for det vil Kohberg Bakery Group fortsat - der skal også flere penge i kassen.

- Selvfølgelig skal vi tjene nogle penge for at kunne investere i fremtiden, og det er også det, vi gør. Vi forventer at investere cirka 30 millioner kroner i 2018 for at kunne begynde at tjene rigtig gode penge i 2019, forklarer Peder Christensen.

Råvarepriserne er svære at påvirke, men der er andre fronter at kæmpe på.

- Vi vil arbejde for at forstærke vores gode brand, og så vil vi fokusere mere på food service (mad til hoteller og restauranter, red.) og eksport, så vi kan få vendt udviklingen, siger Peder Christensen.

Og der er sat dej over til et bedre 2018 end 2017. Det viser årets første måneder.

- Vi følger indtil videre vores budget 100 procent, og jeg forventer, vi lander omkring nul i 2018, understreger Peder Christensen.

Efter nyt millionunderskud: Fra 2019 vil Kohberg tjene "rigtig gode penge"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce