Efter mislykket oprykning: Politikere vil give SønderjyskE økonomisk hak i tuden

Oprykningen glippede for SønderjyskE's kvinder, og det kan nu betyde et mindre sponsorbidrag fra Aabenraa Kommune. Arkivfoto: Claus Thorsted

Efter mislykket oprykning: Politikere vil give SønderjyskE økonomisk hak i tuden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I forbindelse med budgetlægningen for næste år foreslår et flertal i kultur- og fritidsudvalget at spare lidt over 250.000 kroner på støtte til SønderjyskE, efter oprykning til ligaen glippede. Det sker ikke med udvalgsformand Lars Kristensens gode vilje, men pengene skal findes et sted, siger han.

Aabenraa: Det kan koste SønderjyskE's håndboldkvinder endnu dyrere, at oprykningen til ligaen glippede i år.

For mens klubben formentlig går glip af ekstra indkomst i form af eksempelvis flere sponsorkroner og billetindtægter, der følger med at spille i landets bedste række, så overvejer kommunen nu også at skære i støtten.

Kultur- og fritidsudvalget skal finde besparelser for cirka én million kroner i forbindelse med budgetlægningen for næste år, og her er sponsoraftalen med SønderjyskE kommet på bordet. Frem til nytår gælder der en sponsoraftale med SønderjyskE på 600.000 kroner om året, og dertil kommer så følgeudgifter på 84.000 kroner til eksempelvis annoncer. Et flertal i udvalget foreslår, at aftalen reduceres til 400.000 kroner, mens der skal spares 64.000 kroner på følgeudgifterne. I alt foreslås kommunens udgift altså reduceret fra 684.000 kroner til 420.000 kroner.

Spareforslag for godt 1,2 millioner kroner
Foruden forslaget om at skære i sponsorbidraget til SønderjyskE foreslår kultur- og fritidsudvalget at spare 25.000 kroner ved at lukke aktiviteterne på Deutsches Schulmuseum, reducere grundtilskuddet til hallerne med 200.000 kroner, reducere en udviklings- og analysepulje med 317.000 kroner, reducere kontoen til vedligehold af Nygadehuset med 50.000 kroner og effektivisere på biblioteker og i borgerhuse for 300.000 kroner. Endelig kan der spares 29.000 kroner ved at lade være med at binde aviserne ind på bibliotekerne.Udvalgets bundne opgave lyder på at finde 976.000 kroner i spareforslag i forbindelse med budgetlægningen. Men fordi udvalget vil hæve tilskuddet til Kulturelt Samråd med 38.000 kroner og skal bruge 171.000 kroner på at vedligeholde kunstværker, har politikerne fundet forslag for i alt 1,185 millioner kroner.

Ikke et ønskescenarie

Det sker dog ikke med udvalgsformand Lars Kristensens (V) gode vilje.

- Det er ikke mit ønskescenarie, at vi foreslår at spare 264.000 kroner. SønderjyskE er et rigtig godt brand. Vi er fire kommuner, der bakker op om det, erhvervslivet bakker op om det, og vi skal stadig bakke op om det. Men vi skulle finde et beløb på bundlinjen, og det er jeg så gået med til. Men det er et dumt signal at sende, siger Lars Kristensen og understreger, at beslutningen endnu ikke ligger fast.

- Det skal først besluttes i forbindelse med budgetforhandlingerne, siger han.

Stig Werner Isaksen, direktør på kulturområdet, oplyser, at de 400.000 kroner svarer til det niveau, kommunen oprindeligt havde aftalt med SønderjyskE, hvis klubben rykkede ned i 1. division. Det skete i sæsonen 2015-2016.

- Så gav man dem mulighed for at få det samme, som hvis de lå i den bedste række, for at give dem et kick. Men det er ikke lykkedes for dem, siger han.

Træk en streg i sandet

Næstformanden i udvalget, Jette Julius Kristiansen (DF), mener, det er på tide at trække en streg i sandet.

- I sin tid forbarmede vi os over dem, fordi de skulle have en chance for at rykke op igen. Nu har de fået chancen over nogle år, og det er stadig ikke lykkedes. Derfor er vi nødt til at tage noget af det her bidrag, som altså stadig kommer til at være forholdsvis stort, siger hun.

Klaus B. Rasmussen, administrerende direktør i SønderjyskE, oplyser på e-mail, at han skal mødes med kommunen på mandag.

- Først herefter udtaler jeg mig om aftalegrundlag, skriver han.

Efter mislykket oprykning: Politikere vil give SønderjyskE økonomisk hak i tuden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce