Der er kun få muligheder for byggeri i Aabenraa

Beboerne langs Dimen er glade for deres område, og de er ikke begejstrede for tanken om at få nye parcelhusområder på begge sider. Foto: Claus Thorsted

Der er kun få muligheder for byggeri i Aabenraa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand Philip Tietje (V) forstår Dimen-beboernes bekymringer for naturen og trafikken, men understreger også, at området ved Stolligvej har været udlagt til parcelhuse siden 2010.

AABENRAA: Beboerne på Dimen i Aabenraa er ikke begejstrede ved udsigten til nye parcelhuskvarterer ved Stolligvej både øst og vest for Dimen.

Det er blandt andet naturen i området og udsigten til mere trafik på Stolligvej, der vækker bekymring.

Philip Tietje (V), der er formand for Aabenraa Kommunes udviklingsudvalg for land og by, lyttede til bekymringerne, da beboerne for nylig var inviteret til idémøde. Mødet var en forløber for en ny lokalplan, der skal gælde for området øst for Dimen.

- Der er ikke igangsat en lokalplan for arealet vest for Dimen. Men vi mente, at det var rigtigt at informere beboerne om, at vi også har fået en henvendelse vedrørende dette areal, forklarer Philip Tietje.

Det er ejeren af gården og området vest for Dimen, Erik Steen Boe, og projektudvikleren Åhuse, der har henvendt sig vedrørende den nye udstykning mod vest.

Men kommunen er altså i denne omgang kun i færd med at lave lokalplan for området øst for Dimen hen mod Stollig.

Dette område omfatter 18 hektar, og der ventes at kunne blive plads til 90 parcelhuse, mens området mod vest har plads til maksimalt 27 huse.

Lokalplan på vej
Fristen for at komme med forslag og idéer til den nye lokalplan for området øst for Dimen udløber på onsdag den 21. februar.Derefter udarbejder kommunen et kommuneplantillæg og en lokalplan, som skal til politisk behandling i løbet af foråret.

Dernæst skal de to planer i offentlig høring i mindst fire uger, inden de endeligt kan vedtages.

Der er endnu ikke igangsat nogen lokalplan for arealet vest for Dimen.

En gammel plan

- Jeg forstår godt beboernes bekymring for trafikforholdene, når der kommer flere huse, og jeg forstå godt, at de vil beskytte naturen. Men området har faktisk været udlagt til boliger i kommuneplanen siden 2010, så det kan ikke komme som nogen overraskelse, at de planer på et tidspunkt føres ud i livet, siger Philip Tietje.

Han gør opmærksom på, at Aabenraa ligger omgivet af skov og vand, og at det derfor er vanskeligt at finde steder, hvor man kan udlægge arealer til nye huse.

- Disse grunde er faktisk noget af det mest bynære, vi kan finde, når der skal udlægges nye parcelhusområder i Aabenraa, siger Tietje.

- Vi har set, at de grunde, som Haderslev Kommune har udstykket ved den tidligere planteskole, har været meget efterspurgte. De ligger i cirka samme afstand fra centrum i Haderslev, som Stolligvej gør i forhold til Aabenraa. Det er også de lokale ejendomsmægleres vurdering, at grundene ved Stolligvej vil være attraktive, siger Phillip Tietje.

Der er kun få muligheder for byggeri i Aabenraa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce