De handlende vil selv passe blomsterne

Aabenraa Kommune har fået lavet en gademanual med forslag til nye farver på facaderne, ny belysning og såkaldte gademøbler. Gademanualen har fået denne forside, hvor fremtidens gågade er illustreret. Tegning: Aabenraa Kommune.

De handlende vil selv passe blomsterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart bliver det for alvor synligt, at Aabenraa Kommune investerer i den nordlige del af gågaden. Facademaling, bænke, beplantning og ny belysning er på vej. Men det bliver Shop i City, der skal stå for pasning af blomsterkummerne.

AABENRAA: Hvis Aabenraa Kommune skulle stå for pasning af den nye beplantning i den nordlige del af gågaden, ville det koste 420.000 kroner om året.

Det beløb fandt medlemmerne af økonomiudvalget dog lidt rigeligt stort, og de sendte derfor sagen tilbage til vækstudvalget, der står for områdefornyelsen.

Nu har kommunen i stedet fået lovning på, at Shop i City sammen med forretningsdrivende og ejere i området vil stå for pasningen af de nye blomsterkummer. Dermed kommer de årlige omkostninger til driften af lamper, udemøbler og beplantning i den nordlige ende af gågaden ned på 130.000 kroner om året.

- Vi har sagt, at vi gerne vil påtage os den opgave, men vi ved endnu ikke, hvordan vi rent praktisk tilrettelægger det. Det kommer jo lidt an på, hvilken beplantning, der skal være i blomsterkummerne, siger Dorthe Bjerrum Hilbig, der er event manager hos Shop i City.

Hun mener, det mest sandsynlige er, at Shop i City laver en aftale med en person, der kan stå for pasningen.

P-pladser og smøger
Sideløbende med områdefornyelsen har Aabenraa Kommune også fået tilskud via Realdania-projektet, Hovedbyer på forkant.Her arbejdes der blandt andet med forskønnelse af områdets parkeringspladser og flere af de smøger, der forbinder gågaden med parkeringspladserne.

Penge frigives

Når aftalen om pasning af planterne er på plads, skulle vejen være banet for, at Aabenraa Kommune kan frigive fire millioner kroner af de penge, der er afsat til områdefornyelse i den nordlige ende af Aabenraas bymidte.

En million skal bruges til facademaling, og 500.000 kroner er sat af til folier på tomme butiksruder, så området ikke virker så tomt.

Der er 1.280.000 kroner til gademøbler og beplantning, og 600.000 kroner til udskiftning af forskelligt inventar. Endelig er der afsat 500.000 til lampeinstallationer og anden belysning og 100.000 til en fælles grafisk identitet.

Når pengene er frigivet i økonomiudvalget og byrådet, kan arbejdet med fornyelsen af gågaden fra Nørretorv til Nørreport gå i gang.

Der er allerede lavet en såkaldt gademanual med forslag til farver på husene, belysning og til hvilke siddemøbler og blomsterkasser, der vil passe ind i området.

Det er dog frivilligt for husejerne, om de vil være med og sætte facaderne i stand, som det er foreslået i gademanualen.

De handlende vil selv passe blomsterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce