DF'er angriber: - Udlændingestyrelsen er provokerende i udvisningssager

Det er ikke de stramme regler for familiesammenføring, som DF har været med til at vedtage, der er skyld i, at Tra Viet Nguyen er blevet udvist. Det er Udlændingestyrelsens forvaltning af reglerne, mener Jette Julius Kristiansen (DF), der er byrådsmedlem i Aabenraa Kommune. Arkivfoto: Jacob Schultz

DF'er angriber: - Udlændingestyrelsen er provokerende i udvisningssager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti bærer ikke et medansvar for, at en 15-årig pige er blevet udvist, mener to af partiets byrådsmedlemmer i den udvistes hjemby.

Aabenraa: Mange vil nok mene, at Dansk Folkeparti, sammen med regeringen og Socialdemokratiet, tilhører "strammer-partierne" på udlændingeområdet, også når det gælder reglerne for familiesammenføring.

Ikke desto mindre melder Jette Julius Kristiansen, byrådsmedlem for DF i Aabenraa Kommune, sig på hold med oppositionspartierne fra De Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten, som mener, det er forkert, at 15-årige Tra Viet Nguyen er blevet udvist.

På Facebook har hun imidlertid placeret ansvaret hos Udlændingestyrelsen, som "er stive og firkantede".

Det virker, som om du vasker hænder? DF har vel været solid medspiller, når det gælder stramning af reglerne for familiesammenføring?

- Det kan vi godt blive enige om, men jeg er ikke enig i den måde, lovgivningen bliver administreret på. Det synes jeg også, DF har været ude at sige flere gange. Udlændingestyrelsen har altså ret vide beføjelser til at kigge til højre og venstre, når de afgør sådan nogle sager, siger Jette Julius Kristiansen.

Jeg har ikke noget imod at angribe styrelsen for, at det er en provokerende måde, den forvalter reglerne på.
Jette Julius Kristiansen (DF), byrådsmedlem

Enig viceborgmester

Men reglerne indebærer vel, at det er meget sværere at foretage skøn og bevilge familiesammenføring, når barnet er over 15 år?

- Det beror nok på, om man er klar til at tage ansvaret, mener Jette Julius Kristiansen, som også uddyber, hvor velintegreret og selvforsørgende familien er.

Er det så ikke bare DF og politikerne, der har været for dårlige til at lave reglerne? Udlændingestyrelsen forvalter vel bare reglerne?

- Jeg har ikke noget imod at angribe styrelsen for, at det er en provokerende måde, den forvalter reglerne på. Det virker som en ren demonstration. "Nu skal I se, hvor slemt det her", lyder det fra DF'eren.

Burde du så ikke tage fat i jeres udlændingeordfører, Martin Henriksen?

- Jeg har længe skrevet til Martin Henriksen, at jeg synes, han skal se på, om det ikke kan gøres anderledes og bedre, siger Jette Julius Kristiansen.

Hendes gruppeformand i byrådet i Aabenraa, viceborgmester Ejler Schütt, melder sig enig i placeringen af ansvaret. Det er ikke Dansk Folkepartis.

- Det er en helt speciel sag, der godt kan få en speciel behandling, siger Ejler Schütt.

DF'er angriber: - Udlændingestyrelsen er provokerende i udvisningssager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce