Byrådspolitiker: Det er en fantastisk historie

Apples datacenter i Kassø er ifølge byrådspolitiker Erwin Andresen (SP) en fantastisk historie for Aabenraa Kommune. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Byrådspolitiker: Det er en fantastisk historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et ekstraordinært byrådsmøde i Aabenraa Kommune mandag morgen informerede Apple politikerne om datacentret i Kassø.

Aabenraa: 19 byrådspolitikere i Aabenraa Kommune var mandag morgen mødt op til et ekstraordinært byrådsmøde i kælderen på rådhuset. Eneste programpunkt var godkendelsen af lokalplan nummer 88, og det blev overstået på et par minutter.

Godkendelsen af lokalplanen var samtidig grønt lys til Apple om at kunne opføre et kæmpe datacenter på et stort erhvervsareal i Kassø, og efter byrådsmødet informerede repræsentanter fra Apple om projektet.

- De fortalte lidt om deres projekt og kom blandt andet ind på, at valget var faldet på Kassø på grund af beliggenheden og muligheden for at få strøm, siger Erwin Andresen fra Slesvigsk Parti.

- Det er en fantastisk historie for Aabenraa, men jeg er alligevel overrasket over, at det er Apple, der vil bygge et datacenter i Kassø, da de allerede har etableret sig med et datacenter i Viborg, fortsætter han.

 

De vil gøre, hvad de kan for at inddrage lokale entreprenører.
Svend Hansen Tarp (S), politiker i Aabenraa Kommune

Lokale håndværkere

Apple begynder byggeriet af det store datacenter i fjerde kvartal i år, og både Erwin Andresen og Svend Hansen Tarp fra Socialdemokratiet er overbevist om, at det vil give arbejde til lokale håndværkere.

- Apple vil uden tvivl gøre brug af lokal arbejdskraft, men det er umuligt på nuværende tidspunkt at sætte tal på, siger Erwin Andresen.

- De vil gøre, hvad de kan for at inddrage lokale entreprenører, supplerer Svend Hansen Tarp.

Over for byrådspolitkerne sørgede repræsentanterne for Apple også for at gøre opmærksom på, at virksomheden er meget tilfreds med, at de nu kan opføre et datacenter i Kassø.

- Og så gav de udtryk for, at de har været glade for samarbejdet med Aabenraa Kommune, og det kan vi jo kun glæde os over, siger Svend Hansen Tarp.

Når første fase af det store byggeri står klar i 2019, forventer Apple, at der vil være brug for omkring 50 medarbejdere på datacentret.

- Det vil så formentlig stige til omkring 100 ansatte, når det hele er oppe at køre, siger Svend Hansen Tarp.

Byrådspolitiker: Det er en fantastisk historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce