Byråd strides om prisen for Fjordskolen

Byrådsmødet onsdag blev det sidste i det gamle byråd. 11 af rådets nuværende medlemmer forlader byrådspolitik og erstattes af 11 nyvalgte. Arkivfoto: Søren Gylling.

Byråd strides om prisen for Fjordskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et flertal i byrådet vedtog onsdag at afsætte ekstra 12 millioner kroner til ombygningen af Kruså Skole, så Fjordskolen kan rykke ind i lokalerne. Flere politikere tvivler dog på, om den nye pris holder.

AABENRAA: Egentlig står det sort på hvidt: Efter licitationen udgør de samlede udgifter for om- og tilbygningen af Kruså Skole 54.250.000 kroner.

Men det er ikke alle byrådsmedlemmer, der har tillid til, at det beløb holder i sidste ende.

Så det blev endnu en lang debat mellem tilhængere og modstandere, da byrådet onsdag skulle frivillige ekstra de ekstra 12 millioner, som kræves for at kommunen kan betale, hvad projektet koster ifølge licitationen.

Skillelinjerne mellem dem, der synes det er en god idé at flytte kommunens specialskole, Fjordskolen, til Kruså, og dem, der er imod, var klarere end nogen sinde.

- Jeg tror, prisen bliver over 100 millioner, inden vi er færdige. Sagen bør stilles i bero og mulighedernes undersøges, så vi kan få en god skole ud af det, sagde Michael Christensen (SF).

Povl Kylling Petersen (S), slog samme tone an:

- Det undrer mig, at der hele tiden kommer ekstra udgifter i småbidder. Vi har stadig mulighed for at tænke os godt om og finde ud af, hvorvidt det her er det rigtige, mente han.

Borgmester Thomas Andresen ville gerne have debatten tilbage til de ekstra 12 millioner, der skulle bevilges.

- Det her handler om en frigivelse af anlægsmidler - ikke om modstand mod flytningen af Fjordskolen, sagde han. Straks fik han svar på tiltale fra Enhedslistens, Gert Nordklitgaard.

- Det her mider mig om de vælgermøder, hvor vi fik at vide, at vi ikke måtte diskutere Fjordskolen, sagde han.

Sådan stemte de
Brødtekst

Ingen vej tilbage

Jan Riber Jakobsen (K) går ind for at flytte Fjordskolen til Kruså, men han var dog enig i, at der nok kommer flere tillægsbevillinger til projektet.

- Det er forkert at snakke projektet ned. Vi skylder at give det en chance, men der vil komme tillægsbevillinger. Sådan er det for alle kommunale byggeprojekter, sagde han.

- Der er ingen, der har kunnet vise os bedre alternativer, end at flytte skolen til Kruså. Det er "no way back", mente Riber.

- Hvis vi ikke frigiver pengene, skal der findes besparelser for 12 millioner, for beslutningen om at flytte Fjordskolen til Kruså har byrådet jo truffet, sagde borgmester Thomas Andresen (V).

Erwin Andresen (SP.) slog samme toner an.

Det her kunne måske være angrebet anderledes, men beslutningen er truffet. Nu handler det om at frigive de 12 millioner. Jeg har tillid til, at der er styr på det her. Adressen kan ikke være afgørende for det socialpædagogiske arbejde på Fjordskolen, sagde han.

Byråd strides om prisen for Fjordskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce