Butiksindehaver efter specialsyet kursus til detailhandlen: - Kurser har gjort samarbejdet bedre

Alle de deltagende butikker var forleden samlet for at få overrakt et diplom af borgmester Thomas Andresen og formand for Shop i City Aabenraa, Malene Byriel, til højre. Henriette Rosenberg Bladt fra Happy Hunting, til venstre, var én af de 21 butikker, som har deltaget i det skræddersyede kursusforløb, og hun har været glad for både at få ny inspiration og få et nyt netværk. Privatfoto

Butiksindehaver efter specialsyet kursus til detailhandlen: - Kurser har gjort samarbejdet bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I de seneste måneder har 21 butikker i Aabenraa deltaget i en række kurser for at styrke og højne kvaliteten i detailhandlen i byen. Henriette Rosenberg Bladt fra Happy Hunting var én af deltagerne, og hun har lært en masse og ikke mindst fået et nyt netværk.

Aabenraa: Hvordan holder vi handlen i Aabenraa? Hvordan giver vi kunderne nogle oplevelser, så de kommer igen? Og hvordan bliver vi bedre til at markedsføre os online?

Der er mange ting, en butik skal kunne i dag for at kunne konkurrere med nethandlen. I Aabenraa tog man i efteråret kampen op ved at tilbyde butikkerne i Shop i City Aabenraa et specialsyet kursusforløb kun for dem. 21 butikker sagde ja tak til tilbuddet, og de har fire gange i løbet af efteråret og foråret været samlet for at få ny inspiration indenfor dekoration, facader og indretning, værtskab, online markedsføring og ledelse.

- Det er vildt fedt, at Shop i City satte dette i gang. At lære de andre bedre at kende og lære noget nyt om, hvordan vi kan blive dygtigere hver dag - det har været det, jeg har fået ud af det. Et godt samarbejde butikkerne imellem er altafgørende, og vi skal gøre hinanden stærke, så vi kan beholde handlen i byen. Samtidig er det også godt, at der kommer nogen udefra og skubber lidt til os, siger Henriette Rosenberg Bladt fra Happy Hunting.

Hun var i gruppe med Fleur, Capau og Cornett Sko, og de fire butikker har brugt hinanden til blandt andet at se på hinandens butikker med nye øjne.

Kursusforløbet
  • Kompetenceudviklingsforløbet for detailhandelen i Aabenraa er et tiltag fra kompetencegruppen under Byledelsen.
  • Forløbet skal være med til at styrke og højne kvaliteten på detailhandlen i Aabenraa.
  • Uddannelsesforløbet har bestået af fire undervisningsgange - to gange i efteråret og to gange i foråret i tidsrummet 8-9.15.
  • Forløbet har haft følgende temaer: dekoration, facader og indretning, værtsskab, online markedsføring og ledelse.
  • Mellem undervisningsgangene er der blevet arbejdet på tværs af butikkerne. Princippet har været, at uddannelsen skulle foregå ude i de enkelte butikker, og det er via dialog og diskussion mellem butikkerne, at opkvalificeringen foregår. Butikkerne var på forhånd inddelt i grupper.
  • 21 butikker her gennemført forløbet.

Vil stadig mødes

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde, og vi har brugt hinanden til at tale om det, vi har hørt ved oplæggene. Men der, hvor vi har brugt hinanden mest, har været ved at mødes ude i hinandens butikker og se på dem med andre øjne. Jeg kan jo godt synes, at min butik bare spiller, men hvad synes de, når de kigger på den med kundernes øjne. Her har vi fået meget konstruktiv kritik, som man kunne bruge til noget. Derfor har vi også aftalt at blive ved med at mødes, selvom det her forløb egentlig er slut, forklarer hun.

Henriette Rosenberg Bladt har selv fået mest ud af de to kurser, der handlede om online markedsføring og ledelse.

- Vi har jo fået noget ud af det hver især. Grundlæggende handler det om, at vi skal blive dygtigere hver dag, og derfor vil jeg også opfordre alle, der er medlem af Shop i City, til at deltage i de her forløb, hvis de kommer igen, for vi kan alle blive klogere på det, vi laver, siger hun.

Butiksindehaver efter specialsyet kursus til detailhandlen: - Kurser har gjort samarbejdet bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce