Borgmester vil fjerne larmende bilentusiaster fra p-hus

At kunne bruge p-huset nær Føtex i Aabenraa til et ugentligt biltræf hænger ifølge Aabenraa Kommunes borgmester Thomas Andresen (V) i en tynd tråd. Foto: Steffan Axelsen

Borgmester vil fjerne larmende bilentusiaster fra p-hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thomas Andresen (V) skruer nu bissen på over for de bilentusiaster, der mødes i p-huset nær Føtex i Aabenraa. Klager over larm og dækafbrænding tikker fortsat ind, og derfor vil han nu have dem fjernet.

Aabenraa: Tålmodigheden er ved at rinde ud for borgmester Thomas Andresen (V). De unge bilentusiaster, der særligt hver torsdag aften mødes i p-huset nær Føtex i Aabenraa, skal snart finde et andet sted at mødes og sparke dæk, mener han.

Baggrunden er, at Aabenraa Lokalpoliti fortsat modtager henvendelser fra borgere nær p-huset, og det er klager over larm i form af høj musik og dækafbrænding samt efterladt affald fra de mange bilentusiater.

Endelig blev også 15 ud af 16 nye skilte i p-huset stjålet i december sidste år.

- Jeg har en vinkel, der lyder, at lov og orden skal overholdes. Jeg accepterer ikke hærværk, for når skiltene i p-huset bliver fjernet, er det faktisk ikke muligt for os at håndhæve loven om forbud mod ophold i p-huset i visse tidsrum, lyder det fra borgmesteren, som derfor har bedt forvaltningen om at sætte nye og bedre monterede skilte op.

- Jeg har også en anden vinkel, der lyder, at de unge jo selvfølgelig har behov for et sted, hvor de kan mødes. Desværre har udviklingen været, at flere bilentusiaster, som larmer med deres biler, er dukket op. Og derfor vil jeg bruge de kommende måneder på at finde et nyt sted til dem, fortæller Thomas Andresen.

Skifter sommer-lokation
Bilentusiasterne mødes i p-huset nær Føtex i vinterhalvåret, hvor der er tag over hovedet.I løbet af foråret mødes gruppen i stedet under åben himmel, hvor de eksempelvis ved stranden i Aabenraa eller ved Lundsbjerg parkerer deres biler.

Borgmester Thomas Andresen (V) har fået en invitation til at deltage i biltræffet en af de kommende torsdage. Det agter borgmesteren at takke ja tak til.

Opsang fra talsmand

Mikael Skovdal, talsmand for Facebook-gruppen "Torsdagstræf i Aabenraa", mødte i sidste uge op på borgmesterens kontor for at drøfte problemer og løsninger i forbindelse med træffet i p-huset.

- Det er klart, at når der dukker mellem 300-400 bilejere op i løbet af en aften, er det desværre ikke alle, som kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Derfor samlede jeg alle fremmødte foran min bil i sidste uge og fortalte, hvad borgmesteren havde meddelt mig. Hvis ikke vi med det samme gør noget ved larmen og affaldet, er det slut med at opholde sig i p-huset, fortæller Mikael Skovdal, som tror på bedre pli blandt bilentusiasterne.

- Det virkede til, at folk tog opfordringen til sig. Men jeg vil for en god ordens skyld minde dem om regelsættet med jævne mellemrum, for der er nogle, der ofte har brug for at vide, at de skal opføre sig ordentligt, siger han og håber på, at bilentusiasterne fortsat kan opholde sig i p-huset i vinterhalvåret.

Borgmester vil fjerne larmende bilentusiaster fra p-hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce