Borgmester overvejer banegård på grænsen

Det drejer sig om at kunne komme hurtigt til Aarhus og Hamborg, mener Faber. I dag skal togene køre langsomt i en sløjfe ind til banegården i Flensborg.
Foto: Staudt

Borgmester overvejer banegård på grænsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fart: Flensborgs overborgmester fik flertal for en ny undersøgelse, der skal sondere mulighederne for en banegård på grænsen. To partier gik imod. Sløjfen ind til Flensborg bør sløjfes, siger eksperter.

FLENSBORG: Den kommende hovedbanegård i Flensborg skal måske ligge på grænsen.

På det seneste møde i planlægningsudvalget i Flensborg lancerede overborgmester Simon Faber, Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), forslaget og gav dermed jernbanediskussionerne i Flensborg en ny dimension. Simon Faber er fortaler for, at der sættes en undersøgelse i gang med baggrund i den såkaldte Atkins-rapport, som de østjyske kommuner har fået udarbejdet for at få mere fart i togene mellem Aarhus og Hamborg. I den rapport bliver det blandt andet foreslået at lægge en ny banegård på den dansk-tyske grænse.

Faber er lettere pikeret over, at der indenfor kort tid er forfattet to rapporter om en jernbanereform i Danmark, mens der på den tyske side af grænsen - ikke mindst i Flensborg - intet sker.

Flertal men modstand

Overborgmesteren fik sit forslag igennem om, at en banegård på grænsen skal inddrages i undersøgelserne, men det var ikke uden modstand. De Grønne og SPD gik imod forslaget, der kom overraskende selv for eget bagland og dele af forvaltningen. Hidtil har diskussionen drejet sig om et trinbræt i centrum af Flensborg ved busbanegården og en eventuel opgradering af trinbrættet Weiche.

- Vi har en hovedbanegård i Flensborg, og den skal vi beholde, sagde gruppeformand for SPD Axel Kohrt.

Faber oplyste, at han vil forsøge at finde en dansk medfinansiering af den nye undersøgelse

Overborgmester Simon Faber - her på forstadsstationen i Weiche - vil have undersøgt om fremtidens løsning er en banegård på grænsen - evt. i Weiche.

Flere forslag
Byrådet har i længere tid diskuteret jernbanens forløb i byen. Bl.a. er der politikere, der taler for et trinbræt ved busstationen i byens centrum.
Jernbanen forløber fra gammel tid langs havnen på en dæmning. Selve banegården ligger en kilometer fra centrum. Det er ligeledes på tale at udbygge trinbrættet i bydelen Weiche. Ordet betydet sporskifte. Bydelen er

opstået som jernbaneknudepunkt.

Borgmester overvejer banegård på grænsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce