Borgmester om Tietje-frifindelse: Det er en kæmpe lettelse

Borgmesteren i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, kalder det for en kæmpe lettelse, at Philip Tietje er blevet frikendt. Arkivfoto: Claus Thorsted

Borgmester om Tietje-frifindelse: Det er en kæmpe lettelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både Venstre i Aabenraa og Tønder er lettede over, at Philip Tietje er blevet frifundet i en sag om falske profiler på Facebook.

Aabenraa: Da JydskeVestkysten torsdag fangede Aabenraa Kommunes borgmester over telefonen, var han endnu ikke blevet informeret om, at hans partikollega i byrådet, Philip Tietje (V), en time forinden var blevet frikendt for at have lavet en falsk profil på Facebook.

- Det var godt, og jeg er lettet og glad. Det er en kæmpe lettelse. Det har været en hård sag for Philip Tietje og familien, siger Thomas Andresen (V).

Det er den tidligere byrådspolitiker i Aabenraa Kommune, Kaare Solhøj Dahle, der i en civilretlig sag havde beskyldt Philip Tietje for chikane via falske Facebook-profiler. Det blev afvist af retten. Nu håber borgmesteren, at sidste punktum er sat i sagen.

- Sagen har hængt som en skygge, selv om den ikke har påvirket det daglige arbejde i byrådet. Men nu håber jeg, den for alvor er lukket. Den har trukket for mange negative overskrifter, siger Thomas Andresen.

Sagen har hængt som en skygge, selv om den ikke har påvirket det daglige arbejde i byrådet.
Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa Kommune

Også glæde i Tønder

Frifindelsen af Philip Tietje vækker ikke kun begejstring hos Venstre i Aabenraa. Ved folketingsvalget i begyndelsen af juni i år var Philip Tietje nemlig kandidat for Venstre i Tønder-kredsen, og her har sagen også været alt andet end behagelig.

- Vi havde drøftet alle scenarier igennem, for i en retssag kan man jo aldrig vide sig sikker. Jeg har nu aldrig været i tvivl om, at Philip Tietje var uskyldig. Havde vi været i tvivl, ville vi ikke have kunnet gå helhjertet ind i valgkampen, siger Peter Thysen, der er formand for kredsbestyrelsen for Venstre i Tønder Kommune.

Venstre i Tønder havde dog klart foretrukket, at sagen var blevet afgjort inden folketingsvalget.

- Vi ville gerne have haft sagen afgjort inden valget. Den har hængt som en skygge i baggrunden, og det værste, der kunne være sket, var, at Philip Tietje var blevet fundet skyldig under valgkampen. Så var han ifølge partiets regler have været tvunget til at trække sig, siger Peter Thysen, der trods alt nu kan ånde lettet op.

- Frifindelsen er en kæmpe lettelse både for Philip Tietje og for os, siger Peter Thysen.

Borgmester om Tietje-frifindelse: Det er en kæmpe lettelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce