Borgmester om Apple-nedtur: - Så er katastrofen heller ikke større for mig

Aabenraa-borgmester Thomas Andresen (V) mener ikke, at Apples kurv til Aabenraa er en katastrofe. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Borgmester om Apple-nedtur: - Så er katastrofen heller ikke større for mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det slår ikke Aabenraa Kommunes borgmester ud af kurs, at Apple har droppet at bygge et datacenter på en 285 hektar stor grund uden for byen.

Aabenraa: Aabenraa Kommune har udarbejdet en datacenterstrategi og brugt store ressourcer på rådhuset i Aabenraa, men byens førstemand mener ikke, det var en bombe, Apple lod sprænge tirsdag.

- Jeg vil mere udtrykke det som et "bump" end en bombe. Vi arbejder jo med rigtig mange andre ting end kun lige den her sag. Vores datacenterstrategi er ikke udelukkende baseret på Apple, men har en bred fundering, siger borgmester Thomas Andresen (V).

- Selvfølgelig synes jeg, det er smadderirriterende. Jeg havde hellere set, at det var første spadestik, vi skulle i gang med, men så er katastrofen heller ikke større for mig. Aabenraa Kommune er ikke ejer af jorden. Vi har brugt en masse administrativ medarbejdertid, men det er stort set også det, uddyber han.

Der er vel også et prestigetab i det her?

- Der er der, men vi arbejder med rigtig mange andre ting. Noget af det, vi har kunnet bruge det her projekt til, har været at få sat skub i rigtig meget andet, siger Thomas Andresen.

Ingen krilren i maven

Borgmesteren har ikke følt anledning til at være nervøs.

- For mig er det sådan med den slags byggerier, at når tingene er solgt og der er udstedt byggetilladelse, så venter jeg bare på enten et første spadestik eller en indvielse, så tænker jeg ikke så meget mere over det. Derfor har jeg ikke haft en krilren i maven over, hvornår går "vi" i gang, forklarer Thomas Andresen.

- Det er ikke sådan, at jeg skal ind i vores regnskabsafdeling og annullere noget, fordi Apple ikke kommer. Det havde næsten været værre. De investeringer, der er foretaget derude (i Kassø, red.), er foretaget af Apple. De har en masse kapital bundet i området og vil være mere interesserede end andre i at gøre noget ved det derude, mener han.

Hvordan efterlader det her kommunen og datacenterstrategien? Den er vel nærmest pulveriseret?

- Langt fra. Det her er kun Apple. Vi har stadig Google liggende, som vi arbejder med, siger Thomas Andresen.

Google har vel været meget mindre konkret end Apple?

- Det ved jeg ikke noget om. Det er ikke mindre konkret. De har købt jorden og arbejder seriøst med det, fastslår Thomas Andresen.

Borgmester om Apple-nedtur: - Så er katastrofen heller ikke større for mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce