Bilister i hobetal klager over bøderegn efter fartkontrol

Politiet har indkasseret over tre millioner kroner på bødeindtægter efter en fire timer lang fartkontrol. Nu klager flere af bilisterne. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard

Bilister i hobetal klager over bøderegn efter fartkontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I oktober 2016 blev 1260 bilister noteret for at køre for hurtigt ved Oksekær på den sydjyske motorvej. Nu har en stor del af bilisterne klaget over for dårlig skiltning ved hastighedskontrollen.

Kliplev: Den 13. oktober 2016 var en travl dag for færdselspolitiet. I en kontrolzone blev 1260 ud af 3148 registrerede køretøjer i løbet af fire timer noteret for at overstige hastighedsgrænsen på 50 km/t på en strækning ved Oksekær på den sydjyske motorvej syd for Kliplev.

Men sagen stoppede ikke ved de mange bøder og klip i kørekortet. Mange af bilisterne har nemlig efterfølgende valgt at klage over for dårlig skiltning ved kontrolzonen.

Forsvarsadvokat Kjeld Christensen, der repræsenterer en af de klagende bilister, mener, at politiet lavede en decideret fotofælde ved at placere fotovognen et strategisk sted, hvor de mange bilister i god tro igen trykkede på speederen.

- Jeg har i mange år varetaget sager som disse, men jeg har sjældent oplevet så stødende en sag. Jeg vil nødig bruge begrebet "kassetænkning", men man er fristet til det, siger han og uddyber:

- Ved kontrolzonen var der en indsnævring, hvor lastbilerne kørte ind. Samme sted begyndte vejarbejdet, og normalt er det sådan, at når man passerer skiltevognen for enden af vejarbejdet, så ophæves fartbegrænsningen. Men sådan var det ikke den 13. oktober, fortæller Kjeld Christensen og fortsætter:

- Hastighedsbegrænsningen blev først ophævet et par 100 meter længere nede af motorvejen i forhold til skiltevognen. Men mange bilister havde dog den opfattelse, at fartbegrænsningen allerede var ophævet. Og politiet havde placeret deres fotovogn mellem skiltevognen og det sted, hvor hastigheden reelt blev ophævet. Det er bilisterne voldsomt ophidset over, fortæller forsvarsadvokaten.

Jeg vil nødig bruge begrebet "kassetænkning", men man er fristet til det.
Forsvarsadvokat Kjeld Christensen

Tre mio. kroner

Ifølge Kjeld Christensen har sagen nu resulteret i, at omkring 200 af de blitzede bilister har valgt ikke at anerkende den bøde, de har fået. Beregninger fra Kjeld Christensen viser, at politiet i løbet af de fire timer har indkasseret tre millioner kroner i bødeindtægt.

- Måden, politiet har gjort det her på, bærer præg af, at man vidste, at man kunne tage en masse bilister. Det ser jo godt ud i statistikken og gavner statskassen, lyder det fra Kjeld Christensen.

Hos anklagemyndigheden bekræfter advokaturchef Tanya Foss Nielsen, at mange af bilisterne har klaget over sanktionerne.

- Der er mange sager i denne forbindelse, men det er kompliceret, da nogle af bilisterne anerkender bøden, nogle har klaget over den, og nogle har allerede fået en afgørelse, siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra færdselspolitiet i forbindelse med placeringen af fotovognen.

Bilister i hobetal klager over bøderegn efter fartkontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce