Beredskabsdirektør: - Der er ikke mange, der kan overgå os

Beredskabet var i fuldt alarmberedskab, da stormfloden ramte blandt andet Aabenraa 4.-5. januar 2017. Arkivfoto: Søren Gylling

Beredskabsdirektør: - Der er ikke mange, der kan overgå os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brand & Redning Sønderjylland var lørdag samlet til nytårsparole i Kliplev, hvor beredskabsdirektøren var tilfreds med 2017, kaldte fusionen velfungerende, og der var årstegn til 42.

Kliplev: Nytåret bringer traditioner med sig. Også for det sønderjyske beredskab. Så lørdag formiddag mødtes 250 frivillige brandmænd og kvinder, ansatte i beredskabet, politikere og andre af Brand & Redning Sønderjyllands mange samarbejdspartnere til den årlige nytårsparole i Kliplevhallen.

Det er lidt mere end to et halvt år, siden beredskabet i Aabenraa, Haderslev og Tønder fusionerede og fik Jarl Vagn Hansen som beredskabsdirektør. Der er sket meget i den periode - til det bedre. I hvert fald vurderet ud fra Jarl Vagn Hansens tale, der - som traditionen også byder - summerede det forgange års indsats op.

- Det er ikke en selvfølge, at tre kommuners beredskaber kan blive til ét fælles, velfungerende beredskab. Men hvis jeg spoler frem til konklusionen her over toethalvt år efter startskuddet, så må jeg sige helt overordnet, at vores beredskab er yderst velfungerende, lød det i talen, hvor direktøren lagde vægt på, at det er lykkedes at opretholde landets tætteste dækning af brandstationer.

De fik årstegn
5 år: Michael Westphal, Sommersted. 10 år: Martin Jochimsen, Sommersted, Morten Brodersen, Tønder, Kim Bendtsen, Højer, Niclas Nybo, Bylderup-Bov, Martin Lykkeskov, Holbøl, Lars Hou, Kliplev, Jens Christian Moldt, Kliplev, Jan B. Petersen, Løjt, Lars L. Jørgensen, Løjt, Martin Koch, Løjt, René Poulsen, Padborg, Florian G. Thiemer, Rise-Rødekro, Mark Nielsen, Tinglev, Steven Jørgensen, Tinglev, og Jens Johannsen, Aabenraa.

20 år: Kenneth Achner, Brand & Redning Sønderjylland, Per Thygesen, Højer, Egon Petersen, Bovrup, Peter Krogh, Hellevad, Holger Wollesen, Hellevad, og Tommy Petersen, Ravsted.

25 år: Jacob Christensen, Brand & Redning Sønderjylland, Bo Krüger, Moltrup, Lars Krogh, Sommersted, Dorte Jensen, Beredskabsforbund, Henning Mamsen, Tønder, John Henriksen, Visby, Jan Jespersen, Visby, Søren P. Sørensen, Højer brandværnsorkester, Lars Kruse, Bovrup, Peter B. Jürgensen, Bylderup-Bov, Ib Schmidt, Bylderup-Bov, Gynther Gosch, Padborg, Kim Christensen, Aabenraa, og Mogens Tastesen, Aabenraa.

40 år: Flemming Hansen, Bovrup, Hans B. Asmussen, Kliplev, Peter Petersen, Padborg, og Jørgen Lycke, Barsmark.

50 år: Christian Machmüller, Bylderup-Bov, og Kaj Schütt, Tønder.

Bestået med udmærkelse

- Der er lige nu 180 brandmænd klar til at rykke ud med 5 minutters responstid, fordelt på 32 brandstationer. Prøv lige at smage på tallene.....180 brandmænd- og kvinder, det er et stort slagkraftigt beredskab, som ikke mange kan overgå os med, sagde Jarl Vagn Hansen.

Et beredskab, der blev fuldt brug for for et år siden, da 2017 blev indledt med stormflod på østkysten.

- Brand & Redning Sønderjylland som organisation bestod opgaven med udmærkelse. Vi havde store operationer og indsatser i gang flere steder langs kyststrækningen, og vi havde den ledelsesmæssige robusthed til at drive operationen igennem, ligesom vi havde den operative kapacitet til at løse denne opgave. Men det var tæt på. Jeg skal bestemt heller ikke underkende det rigtigt gode samarbejde, vi havde med kommunerne om opgaven, sagde beredskabsdirektøren, der kunne fortælle, at pumpemateriellet siden er blevet opgraderet, så man nu er endnu mere beredt.

Pas på jer selv

Jarl Vagn Hansen kom i sin tale også ind på, at man fortsat vil have stor fokus på rekruttering af nye brandfolk, ligesom antallet af fejlalarmer fra automatiske alarmeringsanlæg skal ned. De udgør en alt for stor del af de i alt 1147 udrykninger, beredskabet havde i 2017.

I sin opgørelse glædede det naturligvis beredskabsdirektøren aller mest, at vi kom ud af 2017, uden der var nogen branddøde.

- Det er jo vores helt overordnede mål, sagde han, inden han bredt takkede alle for indsatsen. En særlig tak lød der dog til de frivillige:

- Jeg vil gerne takke hver enkelt af jer for jeres indsats og engagement i året, der er gået. Pas på jer selv. Der er nogen derhjemme, som forventer, at I kommer hjem igen efter hver eneste indsats og øvelse.

Beredskabsdirektør: - Der er ikke mange, der kan overgå os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce