Behovet er stort: Børn af misbrugere skal have deres eget hus

Blå Kors har et Barnets Blå Hus i fem danske byer. Her er det København. Nu kommer der måske også et i Aabenraa. Arkivfoto: Helene Bagger

Behovet er stort: Børn af misbrugere skal have deres eget hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælpeorganisationen Blå Kors ønsker i samarbejde med Aabenraa Kommune at oprette et Barnets Blå Hus i Sønderjylland.

Aabenraa: Står det til Blå Kors og Aabenraa Kommune, så vil der snart blive etableret et Barnets Blå Hus i Aabenraa, som skal være et sted for børn og unge, der er belastet af en opvækst i familier med stof- eller alkoholproblemer.

Folketinget har via en pulje afsat næsten 74 millioner kroner for perioden 2020-23 til børn og unge under 25 år, og fra den pulje har Blå Kors og Aabenraa Kommune søgt 7,3 millioner kroner til projektet.

- To børn i hver skoleklasse vokser op i misbrugsfamilier, og halvdelen af dem vil få problemer senere i livet, så der er et stort behov. Der er nok at tage fat i, siger Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors.

Hvis Blå Kors og Aabenraa Kommune får bevilget pengene, skal der findes nye lokaler i Aabenraa til projektet. Det bliver ikke en del af værestedet Den Blå Oase, som Blå Kors også står bag.

- Der skal findes lokaler, der er hjemlige og hyggelige, hvor børnene kan lide at være, siger Christian Bjerre og tilføjer, at målgruppen er børn op til 14 år.

To børn i hver skoleklasse vokser op i misbrugsfamilier, og halvdelen af dem vil få problemer senere i livet.
Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors
Blå Kors
Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper udsatte mennesker, hjemløse, misbrugere og deres børn.Organisationen har 540 medarbejdere, 3200 frivillige og 1515 medlemmer.

Arbejdet spænder vidt fra væresteder, som Den Blå Oase i Aabenraa, og botilbud til lejrture for udsatte børn.

Blå Kors har administrationskontor i Silkeborg.

Øge familiens trivsel

Bliver Barnets Blå Hus i Aabenraa en realitet vil det komme til at indeholde to hovedelementer. En rådgivnings- og behandlingsdel og en del med sociale aktiviteter med behandlingsmæssig effekt. Det er et tilbud til hele familien med barnets trivsel som omdrejningspunkt, og formålet er at styrke børnenes modstandsdygtighed over for konsekvenserne af deres svære livsvilkår.

Blå Kors har allerede stor erfaring med at drive Barnets Blå Hus. Organisationen har nemlig allerede fem af slagsen rundt omkring i Danmark, og målet er nu også at kunne tilbyde Sønderjylland et blåt hus.

- Vi regner med at få besked fra Socialstyrelsen i september eller oktober, og får vi bevilget pengene, vil vi kunne starte op i begyndelsen af det nye år, siger Christian Bjerre.

- Til den tid vil der så skulle ansættes to medarbejdere og tilknyttes et antal frivillige, fortsætter han.

Aabenraa Kommune har ingen direkte udgifter i projektet, men skal kun bidrage med medarbejderes tid til blandt andet møder. Samtidig vurderer kommunen, at projektet vil være et godt supplement til den tilbudsvifte, der allerede er i kommunen til børn og unge.

Behovet er stort: Børn af misbrugere skal have deres eget hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce