Beboerprotest: Nye parcelhuse på begge sider af Dimen

Da boligområdet øst for Dimen tidligere var i høring sidste vinter, samledes de lokale beboere på Dimen for at protestere. Arkivfoto: Claus Thorsted

Beboerprotest: Nye parcelhuse på begge sider af Dimen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åhuse og ejeren af Vennersminde, Erik Steen Boe, har planer om 27 parcelhuse ved Stolligvej vest for Dimen. Beboere fra Dimen er klar til at protestere igen. I forvejen er lokalplan for nyt boligområde med 90 parcelhuse øst for Dimen på vej til at blive godkendt.

Aabenraa: Tanken om at få nye naboer på begge sider falder ikke umiddelbart i god jord hos beboerne på Dimen nord for Aabenraa.

Arealerne op mod Stolligvej både øst og vest for Dimen har i flere år været udlagt til boligområde i kommuneplanen. Alligevel kom det lidt bag på beboerne, da kommunen sidste vinter præsenterede en lokalplan, der giver mulighed for at etablere op mod 90 boliger på arealet øst for Dimen.

Allerede dengang blev beboerne også præsenteret for planer om at udstykke et areal ved Vennersminde vest for Dimen. Det er ejeren af Vennersminde, Erik Steen Boe, og Åhuse i Haderslev, der står bag begge projekter.

Nu har beboerne fået at vide, at en lokalplan for det vestlige område er på vej. Her kan der ifølge projektudvikleren Åhuse blive plads til 27 parcelhusgrunde.

Forskellige størrelser
Ifølge det lokalplangrundlag, der er lavet, kan der på grunden ved Vennersminde vest for Dimen blive plads til 27 parcelhuse på mellem 825 og 1400 kvadratmeter.

Betænkeligheder

- Vi mener, det vil ødelægge vores område, hvis der kommer nye parcelhuse så tæt på. Det vil vi arbejde endnu hårdere imod, end vi gjorde med den første lokalplan, siger Claus Lund, der bor på Dimen.

Han fortæller, at beboerne mødes for at diskutere sagen umiddelbart efter efterårsferien.

Claus Lund pointerer, at boligområdet mod vest, som kommunen nu går i gang med at lokalplanlægge, ligger endnu tættere på det fredede område i Fladstendalen end arealet mod øst.

Selv om det østlige areal med plads til 90 boliger er længere fremme rent planlægningsmæssigt end det østlige, er det dog området mod vest ved Vennersminde, som Åhuse gerne ser bebygget først.

- Det areal ligger først for, og vi er allerede gået i gang med salget, forklarer Søren Winther fra Åhuse.

Projektet vest for Dimen indebærer, at gården Vennersminde skal rives ned.

Kommunen har planer om at etablere en dobbeltrettet cykelsti på sydsiden af Stolligvej, så de mange nye beboere i området får en sikker cykelvej ind mod Aabenraa.

Beboerne på Dimen frygter, at de mange nye beboere vil betyde øget trafik på Dimen, fordi de nye naboer vil bruge den gamle historiske vej som smutvej.

Beboerprotest: Nye parcelhuse på begge sider af Dimen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce