Bare rolig: Revner i ny skole er planlagte

Revnerne øverst oppe på Hærvejsskolens byggeri ved Fladhøj er helt efter bogen. De bliver senere fyldt ud med en blød fugemasse. Foto: Thomas Nielsen Pekruhn

Bare rolig: Revner i ny skole er planlagte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det ligner byggesjusk, når der er store revner i Hærvejsskolens byggeri, men der er mening med galskaben. Projektleder beroliger.

Rødekro: - Det er dog noget sjusk. Den nye skole slår allerede revner.

Flere har lagt vejen forbi Hærvejsskolens byggeri ved Fladhøj og efterfølgende undret sig. Her er der lange, synlige revner i bygningen. Men alt er faktisk i sin skønneste orden.

- Når man har et betonbyggeri med murværk foran, har man nogle steder - her ved en stor åbning - en betondrager, der hænger mursten på. Den betondrager udvider og trækker sig sammen hen over året, afhængigt af, hvor varmt der er. Det hedder dilatationsfuger, forklarer projektleder Kim Hovmand Larsen, Aabenraa Kommune.

Han er også blevet mødt med spørgsmål af undrende, kommende brugere.

- Hvis der var brugt almindelig mørtel, ville det kunne ses, fordi der ville komme en revne. Derfor gør man det, at man på det sted, hvor man ved, der vil komme en revne, ikke bruger mørtel. I stedet bliver revnerne lukket med en blød fugemasse, siger Kim Hovmand Larsen.

Jeg har aldrig oplevet - og jeg ellers har været med i mange år - så god en vinter for byggeriet.
Kim Hovmand Larsen, projektleder, Aabenraa Kommune

Den bedste vinter nogensinde

Faktisk er der ikke noget skidt at sige om byggeriet ved Fladhøj. Der er mening med revnerne, og tidsplanen følges til punkt og prikke, så skolen kan tages i brug i løbet af januar næste år.

- Det har været en fin vinter. Byggeriet kunne godt være trukket en måned eller to ud, hvis det havde været en dårlig vinter for byggeriet. Det kunne næsten ikke været bedre. Jeg har aldrig oplevet - og jeg ellers har været med i mange år - så god en vinter for byggeriet, siger Kim Hovmand Larsen.

Når Hærvejsskolen står færdig, er skolebyggerierne afsluttet for denne gang, og så er det de yngre børn, der tilgodeses, når byggeriet af den nye storinstitution ved Lyreskovskolen i Bov går i gang.

Byggeriet af den nye storinstitution i Rødekro - Børnehuset Fladhøj ved siden af skolen - følger også planen og er dermed klar til 250 børn fra september.

Bare rolig: Revner i ny skole er planlagte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce